Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 16:21

Γιατί ο Τατούλης φοβάται τη δημοκρατία; 

Γιατί η περιφερειακή αρχή, αναλόγως, δεν ενημερώνει κανένα περιφερειακό συνδυασμό της μειοψηφίας για σημαντικά θέματα ή ζητάει συναίνεση με το βοναπαρτικό ισχυρισμό "εάν θέλετε να είστε χρήσιμοι, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικυρώνετε κάθε πρωτοβουλία της περιφερειακής διοίκησης ως αυτομάτως πρωτοπόρα και καινοτόμο, ευρωπαϊκά και εθνικά" (ακριβής νοηματικά δήλωση Τατούλη σε πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο, μάρτυρας τα πρακτικά);

 

Γιατί κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι η ίδια πολιτική απαξία της κεντρικής πολιτικής μας χαρακτηρίζει και την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, με ευθύνη των τόπων και όχι μόνο του αθηνοκεντρικού κράτους; (Πελοπόννησος - 2014 - Α' Κυριακή, η πλειοψηφία πήρε 43,17% και οι μειοψηφίες 56,83% των μισών Πελοποννησίων απεχόντων! Δηλαδή η πλειοψηφία κυβερνά με το 21,5% του συνολικού πελοποννησιακού πληθυσμού και η οι μειοψηφίες αντιπολιτεύονται με το 28,5%!). 

Γιατί η Περιφέρεια Πελοποννήσου προσποιείται κατ' εξακολούθηση ότι δεν ξέρει πως η δημοκρατική συμμετοχή, η botton up ("από τα κάτω προς τα πάνω") προσέγγιση των τοπικών υποθέσεων (αντίθετη του "up down" - "από τα πάνω προς τα κάτω") είναι αποδεικνυόμενη καθημερινά  πρακτική και όχι μόνο εκλογικά κατοχυρωμένο "δικαίωμα" (κάθε 4-5 χρόνια);

Γιατί η περιφερειακή διοίκηση, παρά το πάγιο αίτημα των περιφερειακών μειοψηφιών αρνείται πεισματικά τον εκδημοκρατισμό της περιφερειακής διοίκησης και πολιτικής; 

Να γιατί θα συνεχίσουμε να επιμένουμε ότι ο "Βασιλιάς Τατούλης" είναι γυμνός... Γιατί συνεχίζει να προβάλλει σε έντονο βαθμό τα φεουδαρχικά χαρακτηριστικά στη χώρα μας, που είναι... πολιτικός και παλιός συγκύριος!

Στη συζήτηση για το μεταναστευτικό - προσφυγικό (στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο) η πλειοψηφία προέκρινε ένα γενικό πλαίσιο του είδους "κουβέντα να γίνεται" που θα μπορούσε στο τέλος να... μοιράσει και βεβαιώσεις παρακολούθησης ενός (κακοστημένου) σεμιναρίου με θέμα (όπως ακριβώς είχε αναγραφεί στην ημερήσια διάταξη: "Το προσφυγικό ζήτημα και οι ανθρωπιστικές, κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα"). Μόνο που δεν υπήρχε κανένας που να παρακολουθεί αυτή την άχαρη και άστοχη συζήτηση! Γιατί παρά τις ψευδαισθήσεις του περιφερειάρχη ("στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουμε εδραιώσει κλίμα εμπιστοσύνης των πολιτών προς τη θεσμική μας λειτουργία") η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει απομακρυνθεί από τους πολίτες του μεγαλύτερου νησιού της χώρας.  

Ο περιφερειάρχης, χωρίς να έχει ενημερώσει προηγουμένως τους περιφερειακούς συνδυασμούς της μειοψηφίας (7 συνολικά) για την σχεδιαζόμενη περιφερειακή πολιτική σε επίπεδο Πελοποννήσου, χωρίς να πει κουβέντα για τις επαφές του με την Ενωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΑΕ) και της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και τα συμπεράσματά τους, χωρίς να καλέσει την περιφερειακή αντιπολίτευση στις κατά νομούς συσκέψεις - συζητήσεις, απλά ήλθε στο Περιφερειακό για να δηλώσει αυτάρεσκα και υπερήφανα ότι το θέμα είναι υπό τον έλεγχο της περιφερειακής διοίκησης και... δεν χρειάζεται να ανησυχεί ο πελοποννησιακός λαός και η αντιπολίτευση!

Παρέσυρε δηλαδή το Περιφερειακό Συμβούλιο σε μια αυτοϊκανοποιητική συζήτηση "για το ονόρε" (για το φαίνεσθαι)...

Επετέθη βάναυσα και απρεπώς (τουλάχιστον) στην κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της στο Περιφερειακό (ανεξάρτητα από το εάν συμφωνούμε ή όχι η διαφορετικότητα της γνώμης - άποψης είναι δημοκρατικά ιερή) και την άλλη κιόλας ημέρα, σε εντελώς αντίθετο κλίμα και ύφος, ζήτησε με επιστολή του από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας μόνο... "πρωτοτυπίες" και "καινοτομίες":

* ανάγκη για ένα συγκροτημένο και αναλογικό σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό (...)

* ουσιαστική διαβούλευση με τις Περιφέρειες και τους Δήμους (εννοεί ως Περιφέρεια Πελοποννήσου τον Τατούλη προσωπικά)

* να συζητηθεί υπεύθυνα ο τρόπος διαχείρισης του προσφυγικού με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες της Πελοποννήσου και τις ανάγκες της χώρας τη δεδομένη στιγμή (...).

Αυτά, δηλαδή, που θέτει συνεχώς η "Πελοποννησιακή Ένωση", αλλά οφείλουμε να πιστοποιήσουμε και οι υπόλοιποι συνδυασμοί του αντιπολιτευτικού τόξου. 

Εξ ου και η κοινή δήλωση για το θέμα αυτό όλων των περιφερειακών μειοψηφιών με κυρίαρχο θέμα "στο προσφυγικό δεν χωράνε αποκλεισμοί" και "θα βρισκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια ανακούφισης και βελτίωσης της ζωής των προσφύγων, από όπου κι αν προέρχεται".  

Αμα παρουσιαστούν προβλήματα (μακάρι όχι) στο μεταναστευτικό - προσφυγικό της Πελοποννήσου θα του φταίνε του Τατούλη και η κυβέρνηση και η περιφερειακή αντιπολίτευση και οι δήμοι που τον... κατατρέχουν και δεν μπορούν να... κατανοήσουν την... πρωτοπόρα πολιτική της περιφέρειας, που σημαίνει την προσωπική του... αυθεντία!  

Για την "Πελοποννησιακή Ενωση"

Παναγιώτης Ν. Ξεροβάσιλας

Επικεφαλής - Περιφερειακός Σύμβουλος