Πέμπτη, 07 Απριλίου 2016 14:27

Πείτε την αλήθεια κ. Αλευρά

Της Αντωνίας Μπούζα

Περιφερειακής συμβούλου Πελοποννήσου, εντεταλμένης συμβούλου Τουρισμού 

Ως αυτοδιοικητική του β' βαθμού, εκλεγόμενη στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και αντιλαμβανόμενη την αγωνία κάποιων συναδέλφων στο Περιφερειακό Συμβούλιο να δηλώσουν παρόντες σε εξελίξεις που ίσως αγγίζουν και την κεντρική πολιτική σκηνή, βλέπουμε να ξιφουλκούν μονίμως, ακόμη και για θετικά, εναντίον της περιφερειακής αρχής. 

Ετσι ως θέμα ανακινήθηκε από τη "Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία" με επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Αλευρά η ουσιαστική συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και προσωπικά του περιφερειάρχη κ. Τατούλη, στην ολοκλήρωση του σπουδαίου για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας έργου της γέφυρας της Τσακώνας.

Με εμπαθείς και μη αληθείς αναφορές περί χαμηλής απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ Πελοποννήσου, με αναφορές περί λαθροχειρίας και κομπορρημοσύνης, έγινε σαφές το προφανές. Οτι το μη αμφισβητήσιμο έργο της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου ενοχλεί και μάλιστα πολύ και αυτό γίνεται ορατό σε κάθε Περιφερειακό Συμβούλιο, όταν κάποιοι εκ των μειοψηφιών με λόγια διαστρεβλωτικά της αλήθειας επιχειρούν να υποτιμήσουν το έργο της και να πετάξουν λάσπη στην περιφερειακή αρχή σχεδόν για τα πάντα.

Οι πολίτες μάς εμπιστεύθηκαν την πορεία του τόπου και εμείς ως αυτοδιοικητικοί έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε την Πελοπόννησο, να εκμεταλλευτούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, να επιλύσουμε χρονίζουσες καταστάσεις που δημιουργούν αναχώματα στην ανάπτυξη και αυτό κάνουμε με μεγάλη επιτυχία.

Μέχρι χθες απέκρυπταν την αδυναμία του υπουργείου Υποδομών να χρηματοδοτήσει το έργο, όπως και την πολιτική απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να δεσμεύσει πόρους ύψους 50 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμά της για να ολοκληρωθεί το έργο της γέφυρας της Τσακώνας. Ενός έργου που βοηθά στην ασφάλεια των μετακινήσεων, στον τουρισμό μας, στο εμπόριο κ.λπ.

Σήμερα όμως που έγινε γνωστή η συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ύστερα από τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, επιχειρείται ως συνήθως γίνεται λόγω έλλειψης εγγύτητας στην ενημέρωση κυρίως 

στη Μεσσηνία, να διαστρεβλωθεί η αλήθεια και να εμφανισθεί η περιφερειακή αρχή ως ανίκανη να διαχειριστεί το ΕΣΠΑ και να υποτιμηθεί η απορροφητικότητά του.

Ευτυχώς που οι εποχές που μέσω της παραπληροφόρησης και της μετακίνησης σε πολλές πολιτικές αγκαλιές, βοηθούσαν στην πολιτική επιβίωση, περνούν οριστικά.