Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 17:39

Ο Τατούλης "θυμήθηκε" την Ολυμπιακή Φλόγα τρεις μέρες πριν την αφή

Τρεις μέρες πριν την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας "ξύπνησε" ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και διαμαρτύρεται για την απουσία περιοχών της Περιφέρειας από τη διαδρομή της Φλόγας.

Σε δήλωσή του ο κ. Τατούλης αναφέρει ότι «θεωρώ τουλάχιστον "άστοχη" την κατάρτιση της συγκεκριμένης διαδρομής, που επελέγη από την Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς απουσιάζουν σημαντικές και ιστορικά συμβολικές περιοχές της Πελοποννήσου, παρά τις επανειλημμένες προσωπικές μου παρεμβάσεις, ώστε να συμπεριληφθούν στο δρομολόγιο της Ολυμπιακής Φλόγας». 

Υπενθυμίζει ότι «το 2004 από τη θέση του υπουργού Πολιτισμού μερίμνησα, ώστε η Ολυμπιακή Φλόγα να διατρέξει "ενιαία" απ’ άκρου εις άκρον την Πελοπόννησο, χωρίς να ληφθεί υπ' όψιν καμία διοικητική ή άλλη διαίρεση» και καταλήγει: «Η Πελοπόννησος αποτελεί ενιαίο πολιτισμικό, ιστορικό και οικονομικό χώρο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν το κορυφαίο εμβληματικό γεγονός της. Είναι αδιανόητη η όποια προσπάθεια να τεμαχιστεί εξυπηρετώντας προσωπικές σκοπιμότητες ή μικροπολιτικές ματαιοδοξίες».