Τρίτη, 24 Μαϊος 2016 16:43

Συνέδριο ιδιοκτητών και πιλότων αεροσκαφών Cirrus στην Καλαμάτα

Διεθνής εκδήλωση αεροπορικού τουρισμού πραγματοποιείται στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, από 26 έως 29 Μαΐου, στο πλαίσιο του 14ου διεθνούς συνεδρίου του Συλλόγου Ιδιοκτητών και Πιλότων Αεροσκαφών Cirrus, που διεξάγεται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Στην εκδήλωση θα φιλοξενηθούν δεκάδες ιδιωτικά αεροπλάνα τύπου Cirrus, που θα έρθουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη διοργάνωση της εκδήλωσης μαζί με την Πανελλήνια Ενωση Πιλότων, με τη διάθεση ποσού 6.002,40 ευρώ για τις ανάγκες προβολής της.

Οπως αναφέρθηκε στην επιτροπή, «η όλη προσπάθεια και τα επακόλουθα οφέλη από την εκδήλωση θα είναι πολλαπλάσια όχι μόνο για τον αεροπορικό, αλλά και τον τουριστικό τομέα της χώρας μας και ειδικότερα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Είναι κρίσιμο για την Περιφέρεια μέσα από τη συγκεκριμένη προσπάθεια και την καλή διοργάνωσή της να παρουσιαστεί η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος με τις υποδομές της (π.χ. αεροδρόμιο Τριόδου), ως χώρος προσέλκυσης αντίστοιχων δράσεων ιδιωτικών αεροσκαφών (χώρος εξυπηρέτησης, εκπαίδευσης, πάρκινγκ αεροσκαφών κ.λπ.)».