Σάββατο, 02 Ιουλίου 2016 07:46

Τατούλης εναντίον όλων για τη διαχείριση σκουπιδιών 

Κατά της κυβέρνησης, του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα στράφηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης χθες, στο Διοικητήριο Μεσσηνίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για τον ΠΕΣΔΑ, ο κ. Τατούλης είπε ότι «οι βλάβες στη δημόσια υγεία δεν είναι μικρότερες απ’ αυτές που δημιουργούνται από  δημόσιους φορείς. Για όποιον βλάπτει, η Περιφέρεια επιβάλλει τα μέτρα που προβλέπονται». Και αν κάποιοι δεν κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται, έκανε λόγο για υπουργούς που έρχονται να επιβραβεύσουν την παρανομία. Και διευκρίνισε, "φωτογραφίζοντας" το Γιάννη Τσιρώνη, ότι «υπήρξε αρμόδιος υπουργός που επισκέφθηκε και επιβράβευσε τη Μαραθόλακκα. Ντροπή του».

Για την κυβέρνηση και τη ΣΔΙΤ ήταν ξεκάθαρος: Προκάλεσε την κυβέρνηση, «αν δε το θέλει μπορεί να το καταργήσει με νόμο. Αν το θέλει, αδικαιολόγητα καθυστερεί. Ο Σταθάκης μου είπε ότι η κυβέρνηση συμφωνεί με τη ΣΔΙΤ. Είναι ευθύνη πολιτική η καθυστέρηση. Αν δεν το θέλουν, μπορούν να το καταργήσουν». Και κλείνοντας, υποστήριξε ότι «οι δημοτικές αρχές πολύ γρήγορα θα πάρουν τις αποφάσεις τους. Τα ψέματα τελείωσαν, ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».

Γ.Σ.