Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016 20:44

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τριφυλίας: "Η πολιτική εξάρτηση, ο "Καλλικράτης", τα μνημόνια και οι συνέπειές τους στα λαϊκά στρώματα"

Κατακάθισε ο κουρνιαχτός από τις ιλουστρασιόν - γιαλαντζί αγωνιστικές κινητοποιήσεις της δημοτικής αρχής της ενοχής, με κορύφωση την εκδήλωση «μνημόσυνο» στην Πλατεία Καποδιστρίου Φιλιατρών, στην οποία δεν συμμετείχε η τοπική κοινωνία γιατί είχε την οξυδέρκεια να κατανοήσει ότι την κοροϊδεύουν. Η μη συμμετοχή του λαού είναι σημάδι ελπίδας για τη μελλοντική συμμετοχή στις πραγματικές κινητοποιήσεις, στις κινητοποιήσεις ανατροπής. 

Η συρρίκνωση και κατάργηση υπηρεσιών σε πόλεις - κωμοπόλεις - χωριά, είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν, είναι συνέπεια ενός κατοχικού νομοθετήματος του επονομαζόμενου "Καλλικράτη" τον οποίο υπηρέτησε η προηγούμενη και υπηρετεί η τωρινή δημοτική αρχή με την ίδια συνέπεια και χωρίς κανένα σεβασμό απέναντι στο λαό και τις ανάγκες του.

Εάν δεν υπήρχε ο "Καλλικράτης" δεν θα έκλειναν Δημαρχεία, Ειρηνοδικείο, ΙΚΑ, ΔΟΥ, ΟΓΕΚΑ "Δήμητρα" και δεν θα υπολειτουργούσαν το Ταχυδρομείο, οι Τράπεζες και το Κέντρο Υγείας. Εξελικτικά δε εάν δεν ανατραπεί η συγκεκριμένη κατάσταση, η παροχή υπηρεσιών απέναντι στους πολίτες θα χειροτερεύει, ενώ με την ιδιωτικοποίηση (υπηρεσιών Υδρευσης, Καθαριότητας κ.λπ.), που προωθεί η σημερινή νεοφιλελεύθερη δημοτική αρχή, η χειροτέρευση θα κορυφωθεί. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα κλείσουν όλες οι εναπομένουσες υπηρεσίες, το Λύκειο και κάποια Δημοτικά Σχολεία. Πολλοί θα σπεύσουν να πουν ότι είμαστε μάντεις κακών, όμως αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Ο "Καλλικράτης", ένα νομοθέτημα θεμέλιο των μνημονίων, συνέπεια της οικονομικής κατοχής και πολιτικής εξάρτησης, θεσμοθετήθηκε με το Ν. 3852/2010 επί ΓΑΠ με υπουργό Εσωτερικών τον πεφωτισμένο Ραγκούση και θεμελιώθηκε με τη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Η δε συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζει στον ίδιο ακριβώς δρόμο.

Η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το κείμενο αυτό καταβάλλει μια προσπάθεια να ενημερώσει - πληροφορήσει το λαό της περιοχής μας, θέλοντας η άποψή της να γίνει αντικείμενο προβληματισμού.

Για μας μόνη λύση απέναντι στους κατοχικούς νόμους και σε ό,τι ταλαιπωρεί και στερεί το δικαίωμα του ευ ζην στα λαϊκά στρώματα είναι η αμφισβήτηση, η οργάνωση και κατά συνέπεια η αντεπίθεση και ανατροπή τους.

Πρότασή μας είναι σε κάθε χωριό, σε κάθε κωμόπολη και πόλη να γίνουν επιτροπές που θα προωθούν την επαναφορά του αυτοδιοίκητου, χωρίς τα βαρίδια του χθες (επαγγελματοποίηση της πολιτικής θέσης), ώστε από τις τοπικές κοινωνίες να γίνει η αρχή του ξηλώματος των μνημονίων και της οικονομικής κατοχής και υποτέλειας της πατρίδας μας.

 Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών