Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2016 21:28

Λακωνία: Κλιμάκιο των ΑΝΕΛ επισκέφθηκε πληγείσες περιοχές

Κλιμάκιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του κόμματος Γιάννη Μοίρα, επισκέφθηκε σήμερα και περιόδευσε στις πληγείσες από την θεομηνία περιοχές του δήμου Ευρώτα, προκειμένου να δουν από κοντά την κατάσταση και να δηλώσουν την έμπρακτη συνδρομή τους στο έργο αποκατάστασης των ζημιών.

Το κλιμάκιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων συναντήθηκε με το δήμαρχο Ευρώτα Γιάννη Γρυπιώτη και στελέχη της δημοτικής αρχής, όπου τους ενημέρωσαν για την καταστροφή, τα σοβαρότατα προβλήματα που έχουν προκύψει σε ολόκληρη την περιφέρεια του δήμου και ζήτησαν την παρέμβασή τους στην κυβέρνηση, για να υπάρξει άμεσα ουσιαστική βοήθεια από τον κρατικό μηχανισμό.

Ο γραμματέας των ΑΝΕΛ τόνισε πως «αν και η ακριβής αποτίμηση των ζημιών θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις δείχνουν εκτεταμένες ζημιές σε οδικό δίκτυο, σε υποδομές ύδρευσης, καθώς και σε κτιριακές υποδομές, γεγονός που σημαίνει πολύ υψηλό κόστος αποκατάστασης για τον δήμο Ευρώτα. Ως εκ τούτου, προτιθέμεθα να συμβάλλουμε ουσιαστικά στις εργασίες ανασυγκρότησης του δήμου, αλλά και στην οικονομική και ηθική ανακούφιση των πληγέντων. Από την πλευρά τις παράταξής μας θα υπάρξουν πιέσεις προς τους αρμόδιους φορείς για την άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ