Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017 09:48

Πελοπόννησος: Αντιδρούν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τους δασικούς χάρτες

Η κατακραυγή για τους δασικούς χάρτες έφερε το πρώτο αποτέλεσμα, αφού ανάγκασε τους κυβερνητικούς βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη και Σταύρο Αραχωβίτη να σπεύσουν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και να ζητήσουν διορθώσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Σωκράτη Φάμελλο. Ο αν. υπουργός υποσχέθηκε να μειώσει τα παράβολα, αλλά δεν δεσμεύτηκε ούτε για παράταση της διαδικασίας ούτε για ένταξη στις καλλιεργούμενες εκτάσεις των κτημάτων που επιδοτεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ. 

Ετσι τα ουσιαστικά προβλήματα παραμένουν άλυτα και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεσηκώσουν νέα θύελλα διαμαρτυριών, αφού οι αγρότες έχουν λιγότερο από ένα μήνα στη διάθεσή τους για να υποβάλουν ένσταση καθώς η σχετική προθεσμία εκπνέει στις 23 Φεβρουαρίου. 

Σήμερα Σάββατο στις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στη κεντρική πλατεία των Γαργαλιάνων, και τη Δευτέρα συνεδριάζει για το Δασολόγιο το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης. Το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας με ομόφωνο ψήφισμα ζητάει απόσυρση των συγκεκριμένων δασικών χαρτών, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας εξέδωσε ψήφισμα κατά πλειοψηφία - αφού η κάθε παράταξη έχει διαφορετική πρόταση για το Δασολόγιο αν και όλες διαφωνούν με τους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν. 

Τέλος, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος σε επιστολή του τονίζει μεταξύ άλλων ότι «δεν πρέπει ο αγρότης να πληρώσει το κτήμα που με κόπους και έξοδα έχει φυτέψει και καλλιεργήσει».