Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012 03:43

ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Σκορποχώρι το ΠΑΣΟΚ και πέμπτο στα γκάλοπ!

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η οποία "σκόρπισε" κατά τις ψηφοφορίες στα επίμαχα άρθρα του πολυνομοσχεδίου για δικηγόρους και φαρμακοποιούς. Την ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου όχι μόνον απουσίαζε, αλλά δεν έστειλε ούτε επιστολή για την ψήφο του, οι βουλευτές του κόμματος ψήφιζαν κατά βούληση κοιτάζοντας πολλές φορές τι θα κάνουν οι… συνυποψήφιοι στις εκλογικές περιφέρειες. Το κλίμα αυτό αποτυπώνεται και στη στάση των Μεσσήνιων βουλευτών: Για τους φαρμακοποιούς ψήφισαν "ναι" η Γιαννακοπούλου, "παρών" ο Κουσελάς και "όχι" ο Βουδούρης. Για τους δικηγόρους ψήφισαν "ναι" η Γιαννακοπούλου και ο Βουδούρης, ενώ "όχι" ο Κουσελάς.

Μετά και τα προχθεσινά γεγονότα φαίνεται ότι στο εσωτερικό του παραπαίοντος και ακυβέρνητου πλέον κόμματος εξελίσσεται μια μάχη χαρακωμάτων, με απρόβλεπτες συνέπειες. Το θέμα της σύγκλησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκειμένου να εκλέξει πρόεδρο, έθεσε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης - μια πρόταση που συνάντησε αντιδράσεις. Ομως η Κοινουλευτική Ομάδα θα συγκληθεί τελικά στις 2 Φεβρουαρίου και όλα δείχνουν πως το κλίμα θα είναι εκρηκτικό.

Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα καθώς μια νέα δημοσκόπηση δείχνει το ΠΑΣΟΚ να πατώνει κυριολεκτικά και να βρίσκεται στην 5η(!) θέση με ποσοστό 12%. Πρόκειται για δημοσκόπηση που έκανε η VPRC και δημοσιεύουν σήμερα τα "Επίκαιρα", η οποία δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 30,5% χωρίς να σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση ούτε και με τη σύμπραξη του ΛΑΟΣ - το οποίο πληρώνει τη συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα και καθηλώνεται στο 6%. Αντιθέτως, άνοδο παρουσιάζουν τα κόμματα που αναφέρονται στην Αριστερά, με τη Δημοκρατική Αριστερά να περνάει στη δεύτερη θέση με ποσοστό 13% και να ακολουθούν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 12,5% ο καθένας. Οι Οικολόγοι Πράσινοι κινούνται στο όριο εισόδου στη Βουλή με 3%, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία δείχνει κολλημένη στο 2,5%. Ακόμη, από 2,5% συγκεντρώνουν το Αρμα Πολιτών και η Χρυσή Αυγή, 1% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και 0,7% το Κόμμα Κυνηγών.