Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 21:15

Απάντηση σε Βελόπουλο για τρένο Πελοποννήσου

“Η επαναλειτουργία της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Αργος - Τρίπολη - Καλαμάτα είναι στον σχεδιασμό από την ΟΣΕ Α.Ε. και εφόσον εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, προτίθεται να προχωρήσει στην εκπόνηση σχετικής μελέτης ανάλυσης κόστους-οφέλους”.

Αυτό επισημαίνει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Γ. Παπαδόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για την επαναλειτουργία της γραμμής στην Πελοπόννησο.
“Σας γνωρίζουμε ότι για το τμήμα Κόρινθος - Αργος - Ναύπλιο, η “Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος Ανώνυμη Εταιρεία” (ΟΣΕ Α.Ε.) προτίθεται να προχωρήσει στην επαναλειτουργία της υπάρχουσας μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής με πρόβλεψη μετεπιβίβασης στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό Κορίνθου για σύνδεση με τον προαστιακό”, αναφέρει ο υφυπουργός. Ενημερώνει, ακόμα, πως “έχει αποσταλεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου πρόσκληση για υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για το έργο «Αναβάθμιση - εκσυγχρονισμός τμημάτων της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος - Αργος - Ναύπλιο που συνδέει τα εν λόγω αστικά κέντρα της Περιφέρειας με το διευρωπαϊκό δίκτυο» και εκπονούνται από την ΟΣΕ Α.Ε. οι σχετικές προαπαιτούμενες μελέτες (σκοπιμότητας, τεύχη δημοπράτησης κ.λπ.)”.