Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 20:50

Απάντηση σε Βελόπουλο για πυροπροστασία στη Δ.Ε. Φιλιατρών

 

Η πυροπροστασία στη Δ.Ε. Φιλιατρών άπτεται του οικείου επιχειρησιακού σχεδιασμού, απαντά ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς σε σχετική ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου προέδρου της Ελληνικής Λύσης.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βελόπουλος με αφορμή ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών είχε καταθέσει σχετικό ερώτημα, στο οποίο ανέφερε: «Προτίθεστε όπως λάβετε υπόψη σας τις θέσεις του αναφερόμενου συλλόγου, προκειμένου αφενός να βελτιωθεί η πρόσβαση των κατοίκων της Δ.Ε. Φιλιατρών, διά μέσου του τοπικού αγροτικού οδικού δικτύου, στις αγροτικές - κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα και αφετέρου να εδραιωθεί το αίσθημα της πυρασφάλειας στους κατοίκους των Φιλιατρών;».
Η απάντηση του κ. Τουρνά αναφέρει: «Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου και σε ό,τι μας αφορά, σας γνωρίζουμε, ως προς την πυροπροστασία της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών, ότι εφαρμογής τυγχάνει ο οικείος επιχειρησιακός σχεδιασμός, στον οποίο περιλαμβάνονται όλες οι ενέργειες που απαιτούνται για την οργάνωση, τη διαχείριση και τον συντονισμό των δυνάμεων πυρόσβεσης, προκειμένου να εξασφαλιστεί τόσο η άμεση και αποτελεσματική επέμβασή τους σε περίπτωση πυρκαγιάς, όσο και η έγκαιρη επισήμανση - αναγγελία αυτής.
Όσον αφορά στα ζητήματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων μας, και προκειμένου να δοθεί μία σαφής και ολοκληρωμένη απάντηση επί των τεθέντων ερωτημάτων, αρμόδιο να σας ενημερώσει είναι το συνερωτώμενο υπουργείο».