Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 16:06

Διευκρινίσεις Γεωργιάδη στον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας

Ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας (ΣΚΕΑΚ) Νίκο Μαλαπέτσα, μετά την ανακοίνωση διαμαρτυρίας του συλλόγου κατά του υπουργού, πριν λίγες ημέρες.

Σε αυτή ο ΣΚΕΑΚ είχε επικρίνει τον υπουργό, γιατί, όπως ανέφερε “για άλλη μια φορά στοχοποιεί τον κλάδο της εστίασης και δημιουργεί κλίμα εναντίον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μας”.
Την επικοινωνία με τον υπουργό “αποκάλυψε” ο ίδιος ο κ. Μαλαπέτσας αναφέροντας:

“Ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας σε συνέχεια της επιστολής διαμαρτυρίας για τη στοχοποίηση του κλάδου από τον υπουργό Εργασίας κ. Γεωργιάδη. Ενημερώνει ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εργασίας με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μαλαπέτσα. Δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και διευκρινίσεις για την εξομοίωση των προστίμων της αδήλωτης εργασίας με την υποδηλούμενη. Τέθηκαν αρκετοί προβληματισμοί και ουσιαστικά ζητήματα εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας Ιδιαίτερα στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του κλάδου. Ο υπουργός έδειξε ουσιαστικό ενδιαφέρον και ανανέωσε την επικοινωνία με το σύλλογο για μετά τον Αύγουστο.
Ο σύλλογος για την καλύτερη οργάνωση της συνάντησης έθεσε το θέμα στην estiasigreece ως οργανωτικό μέλος της για να προετοιμάσει την συνάντηση. Επίσης, ενημέρωσε την ομοσπονδία (ΠΟΕΣΕ) για την επικοινωνία του υπουργού και τη διάθεση για διάλογο. Η άμεση ανταπόκριση του υπουργού δίνει ελπίδα για ουσιαστική λύση στα σοβαρά εργασιακά θέματα της εστίασης”.

* Στην ανακοίνωσή του ο ΣΚΕΑΚ σημείωνε, μεταξύ άλλων, ότι “αν ο κλάδος μας δεν αντιδράσει άμεσα και καθολικά, τα χειρότερα είναι μπροστά. Καμία «στοχευμένη» προσπάθεια δεν είναι τυχαία. Υπάρχει στόχος και είναι πλέον ορατός. Η εστίαση και διασκέδαση των πολλών θα γίνει εστίαση και διασκέδαση των λίγων. Το ψηλό μισθολογικό κόστος που δημιουργείται από την 7/7 εργασία, την νυχτερινή απασχόληση και την απασχόληση τις αργίες δεν καλύπτεται. Η εστίαση έχει τους μεγαλύτερους πραγματικούς μισθούς από οποιοδήποτε κλάδο. Η λογιστική τους απεικόνιση δεν είναι σωστή και αυτό είναι ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Καλή η υποστήριξη των εργαζομένων για ψηφοθηρικούς λόγους αλλά στην πραγματική οικονομία αυτό που θα επιτύχετε θα είναι μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας από το κλείσιμο των καταστημάτων μας. Το πρόβλημα δεν είναι η υποδηλωμένη εργασία. Πρόβλημα θα είναι όταν οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν εργασία”.