Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015 08:35

Βούτσης κατά σχεδίου Τατούλη για σκουπίδια

Η κυβέρνηση θα σταματήσει τα μεγάλα φαραωνικά έργα επεξεργασίας σκουπιδιών που προωθούνται με ΣΔΙΤ, όπως επιχειρείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αυτό μας τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, στο περιθώριο της συνέντευξής του στο eleftheriaonline.gr. Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν ήταν υπέρ της σύμβασης που υπογράφηκε στη Δυτική Μακεδονία και ευχήθηκε να να μην γίνει και αλλού.

Ο κ. Βούτσης παρατήρησε ότι «αυτά τα έργα δεν τα αποδέχεται πλέον ούτε η Ευρωπαϊκή Ενωση». Εκτίμησε πως πρόκειται για «συμβάσεις που είναι έξω από κάθε έννοια εξοικονόμησης, δημοσίου συμφέροντος, περιβαλλοντικής πρόληψης και τοπικής ανάληψης πρωτοβουλιών». Σημείωσε ότι με βάση το νέο σχεδιασμό «η κατεύθυνση είναι η ευθύνη της τοπικής κοινωνίας, των δήμων, η εφαρμογή μικρής και μεσαίας κλίμακας πολιτικών, πρωτοβουλιών και τεχνολογιών, η τοπική και προληπτική αντιμετώπιση, η πρόληψη και η ανακύκλωση».

Εξήγησε ότι η κυβέρνηση βλέπει θετικά την αναπροσαρμογή των ΣΔΙΤ, ώστε να γίνουν συμπράξεις, συνεργασίες των δήμων με ιδιωτικές επιχειρήσεις σε εντελώς διαφορετικά μεγέθη.

Γ.Σ.