Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016 08:13

Ο Φίλιππος Σαχινίδης από την Καλαμάτα: «Μαζί με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ή αυτόνομο στις εκλογές το ΚΙΔΗΣΟ»

Γράφτηκε από τον
Ο Φίλιππος Σαχινίδης από την Καλαμάτα: «Μαζί με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ή αυτόνομο στις εκλογές το ΚΙΔΗΣΟ»

 

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) θα είναι παρόν στις επόμενες εκλογές, δήλωσε χθες στην Καλαμάτα ο Φίλιππος Σαχινίδης, πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του προέδρου του Κινήματος Γιώργου Παπανδρέου. Επισήμανε μάλιστα ότι αν δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες για τη συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και την ανασυγκρότηση του χώρου της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας, το ΚΙΔΗΣΟ θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές.

Ο πρώην υπουργός συναντήθηκε στο "Φαραί Παλλάς" με μέλη και φίλους του Κινήματος στη Μεσσηνία και διερεύνησε τις δυνατότητες που υπάρχουν σε επίπεδο νομού, για τη δημιουργία νομαρχιακής οργάνωσης σε πρώτη φάση - και σε επόμενη, οργανώσεων σε επίπεδο καλλικρατικών δήμων.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Σαχινίδης παρατήρησε ότι «θέλουμε να λειτουργήσουμε ως καταλύτες για την ανασύνταξη του χώρου». Αναφέρθηκε στη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο και την αναμονή για τον ορισμό της συνάντησης με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. 

«Θα διερευνηθεί αν υπάρχουν οι αναγκαίοι όροι και προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε σε αυτή τη συνεργασία», εξήγησε ο πρώην υπουργός και εκτίμησε πως «την έχει ανάγκη και η χώρα και ο χώρος».

Εξέφρασε την άποψη ότι «η χώρα δε θα μπορέσει να ξεφύγει από αυτή την κρίση χωρίς να έχουν συνεισφέρει στην προσπάθεια αυτή οι δυνάμεις αυτές, που έχουν ένα πολύ ξεκάθαρο όραμα για το πού πρέπει να πάει η χώρα την επόμενη μέρα». Και επικρίνοντας Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «εκφράζουν τη δεξιά και την αριστερή συντήρηση. Δυνάμεις που με τις επιλογές τους ευθύνονται σε ένα μεγάλο βαθμό για το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα από αυτές που προσέφυγαν σε μνημόνιο, η οποία παραμένει σε μνημόνιο και είναι η μόνη χώρα που έχει 9 χρόνια ύφεσης».

Για την αντίδραση του Βαγγέλη Βενιζέλου στη συνεργασία ΚΙΔΗΣΟ - Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υποστήριξε ότι «η συνεργασία στο χώρο μας δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά αρχών, αξιών και προγραμμάτων. Τα πρόσωπα δεν παίζουν τον παραμικρό ρόλο· οι απόψεις, οι αρχές, οι προγραμματικές θέσεις καθορίζουν αν μπορεί να γίνει αυτή η συνάντηση ή όχι».

Γ.Σ.


NEWSLETTER