Σάββατο, 08 Απριλίου 2017 09:09

Φόβος διχασμού της ΝΔ με... προσάναμμα τα σκουπίδια της Πελοποννήσου

 

Η διαχείριση των απορριμμάτων, ο ανεξέλεγκτος Πέτρος Τατούλης και οι προσωπικές αντιμαχίες απειλούν να διχάσουν τη Νέα Δημοκρατία στην Πελοπόννησο - αφού πίσω από την κρίση που ξέσπασε με αφορμή την ερώτηση των 10 “γαλάζιων” βουλευτών υπάρχουν πολύ βαθύτερα προβλήματα, τα οποία δύσκολα θα λυθούν με την πυροσβεστική δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλη Κικίλια

Καταρχάς είναι γνωστό ότι στους κόλπους του κόμματος υπάρχουν δύο απόψεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων: Μία που εκφράζεται από την Περιφέρεια και με την οποία συμφωνεί ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, για διαχείριση με ΣΔΙΤ, και μια δεύτερη που εκφράζεται από τον πρόεδρο της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχο Αργους-Μυκηνών, που ζητεί τοπική διαχείριση των απορριμμάτων. Πάνω σε αυτή την αντίθεση βασίστηκε η ερώτηση των 10 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τα σκουπίδια, η οποία έδωσε την ευκαιρία στον Πέτρο Τατούλη να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία και να στοχοποιήσει μέσω κύκλων του τον συνυποψήφιο της κόρης του Εύης, βουλευτή Κώστα Βλάση, ως εμπνευστή της ερώτησης. 

Στο πλευρό του κ. Τατούλη βιάστηκαν να ταχθούν όλοι οι “γαλάζιοι” αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, πλην του συμβούλου Χρήστου Αντωνόπουλου που ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από τη “Νέα Πελοπόννησο”. 

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας που δεν κρύβει την αντιπάθειά του για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος συνυπέγραψε την ερώτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων, τάχθηκε υπέρ της ΣΔΙΤ της Περιφέρειας. Ο κ. Νίκας φυσικά δεν στοχεύει μόνο να πλήξει τον κ. Σαμαρά, αλλά και να εξασφαλίσει μέσω της ευκαιριακής συμμαχίας του με τον κ. Τατούλη περισσότερους πόρους από το περιφερειακό ΕΣΠΑ. Ας μην ξεχνάμε ότι ο βουλευτής Αρκαδίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατηγορεί τον κ. Τατούλη για συνεργασία με τον Μεσσήνιο υπουργό Αλέξη Χαρίτση ώστε να πάρει ο Δήμος Καλαμάτας τη μερίδα του λέοντος από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. 

Ανεξάρτητα από το ποιος έχει δίκιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων και το ποιος προσδοκά ψήφους προβάλλοντας τοπικιστικά αιτήματα, είναι ορατό ότι εντός του "γαλάζιου" στρατοπέδου διεξάγεται μάχη: όχι μόνο για το ποιος θα πάρει καλύτερη θέση στις επόμενες εκλογές, αλλά και για το πολιτικό μέλλον των παιδιών των σημερινών αρχόντων και βουλευτών. 

 

Τόσο το διακύβευμα της σύγκρουσης όσο και οι εκρηκτικές προσωπικότητες που συντάσσονται στα αντίπαλα στρατόπεδα καθιστούν κάθε πρόβλεψη παρακινδυνεύμενη και την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας επισφαλή.