Πέμπτη, 04 Μαϊος 2017 15:06

“Οχι” της ΛΑΕ από τη Μεγαλόπολη στην πώληση της ΔΕΗ

Επισκέψεις στη Μεγαλόπολη, για να μην ξεπουληθεί η ΔΕΗ, πραγματοποίησε χθες η Λαϊκή Ενότητα, με επικεφαλής το γραμματέα Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη συμμετοχή του Θανάση Πετράκου.

Πρώτος σταθμός ήταν τα ορυχεία, όπου ο  Θαν. Πετράκος μίλησε στις 7 το πρωί στους εργαζομένους. Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Παν. Λαφαζάνη επισκέφθηκε το δήμαρχο και συζήτησε για την ανάγκη να συμβάλει και η δημοτική αρχή με όλες τις δυνάμεις στον αγώνα να μην ξεπουληθεί η ΔΕΗ. Αμέσως μετά ο Παν. Λαφαζάνης, ο Θ. Πετράκος, ο Σαράντος Αλεξανδρής  και τοπικά στελέχη της ΛΑΕ επισκέφτηκαν την 3η λιγνιτική μονάδα παραγωγής, όπου συζήτησαν με τα στελέχη και τους εργαζόμενους και τους κάλεσαν να συμμετάσχουν μαζικά στο σημερινό συλλαλητήριο, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία της Μεγαλόπολης.

Ακολούθησε επίσκεψη στην 4η μονάδα λιγνιτικής παραγωγής, όπου ο Π. Λαφαζάνης μίλησε στους εργαζόμενους και ανέπτυξε τις θέσεις της ΛΑΕ για μια δημόσια ΔΕΗ, σε μια ανεξάρτητη Ελλάδα με εθνικό νόμισμα, διαγραφή του χρέους και ριζοσπαστικό πρόγραμμα.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο  Παν. Λαφαζάνης σημείωσε: «Μπορούμε και πρέπει να κερδίσουμε αυτή τη μεγάλη μάχη, να μην ξεπουληθεί η ΔΕΗ, αν υπάρξει ένας παλλαϊκός ξεσηκωμός. Η κυβέρνηση με το 3ο μνημόνιο διέλυσε τη ΔΕΗ μέσα απ’ τα περιβόητα ΝΟΜΕ, όπου υποχρεούνται να πωλούν ρεύμα κάτω του κόστους στους ανταγωνιστές της και την εκχώρηση του 50% των πελατών της στους ιδιώτες ανταγωνιστές. Τώρα με το 4ο μνημόνιο που υπέγραψ χωρίς να έχει κανένα τέτοιο δικαίωμα και χωρίς εξουσιοδότηση, ξεπουλάει κυριολεκτικά τη ΔΕΗ αφού δεσμεύτηκε να πουλήσει το 40% των λιγνιτικών μονάδων μαζί με τα ορυχεία και επιπλέον το 17% των μετοχών του Δημοσίου».