Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 14:41

Για τα απορρίμματα, τους συμβασιούχους και την καθαριότητα

 

Για τα απορρίμματα, τους συμβασιούχους και την καθαριότητα

Του Μπάμπη Βακαλόπουλου 

Μέλους της Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ και του Συντονιστικού Πελοποννήσου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης 

Η καθαριότητα των πόλεων είναι δικαίωμα των πολιτών και πρέπει να διασφαλισθεί οπωσδήποτε!

Το θέμα των συμβασιούχων και της αποκομιδής των απορριμμάτων είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα. Τα 2,5 χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επέτεινε το πρόβλημα και δημιούργησε και νέο. Υποσχεσιολογία, διεύρυνση πελατειακού συστήματος. Υποσχέθηκε ανανεώσεις των συμβάσεων που τελικά κρίθηκαν αντισυνταγματικές και αυτό το γνώριζε… άρα εκμεταλλεύτηκε ελπίδες μεροκαματιάρηδων συμπολιτών μας ή ακόμα χειρότερα αν δεν το γνώριζε, δεν είχε την αίσθηση πού πατά και πώς θέλει να πορεύεται.

Ως κοινωνικό σύνολο πρέπει να αποφασίσουμε να βάλουμε ένα τέλος στο φαύλο πελατειακό σύστημα στη χώρα και να λειτουργήσουμε σε συνθήκες κανονικότητας και εμπιστοσύνης. Τα δεδουλευμένα των εργαζομένων (όπως και να 'χει ) πρέπει να διασφαλιστούν. Να ανοίξουν διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ με αξιοκρατία και διαφάνεια. Δεν μπορούμε να κάνουμε λαϊκισμό λέγοντας ότι πρέπει να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, όπως έγινε το 2007 - 2009 (καλώς ή κακώς αυτό δεν γίνεται).

Με ειλικρίνεια, χωρίς ιδεολογικές εμμονές να εξετάσουμε κατά περίπτωση αν χρειάζονται και εξωτερικοί συνεργάτες, μέσω δημόσιων διαγωνισμών των δήμων, στη βάση όσων προβλέπονται στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο του "Καλλικράτη". Καθαρές κουβέντες, "η καθαριότητα των πόλεων είναι δικαίωμα των πολιτών και πρέπει να διασφαλισθεί".