Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017 09:16

Ανδρουλάκης από Καλαμάτα: “Ή τώρα ή ποτέ”

Ιδρυτικό συνέδριο στις αρχές του 2018 για έναν ενιαίο πολιτικό φορέα της κεντροαριστεράς, προκειμένου να δώσει τέλος στην πολυκομματική βαβέλ που επικρατεί σήμερα στον συγκεκριμένο χώρο, εξήγγειλε χθες το βράδυ, από την Καλαμάτα, ο υποψήφιος αρχηγός του, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

“Ή τώρα ή ποτέ” σημείωσε ο ευρωβουλευτής -στη συνέντευξή του, πριν την ομιλία του σε συγκέντρωση, στο ξενοδοχείο “Rex”-, υπογραμμίζοντας ότι τα αδιέξοδα πληθαίνουν, τόσο λόγω της πλήρους απαξίωσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξαρτήτων Ελλήνων, όσο και την επανάληψη από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας των προηγούμενων χρεοκοπημένων πρακτικών της.

Ο Ν. Ανδρουλάκης επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα της ενότητας του νέου φορέα, κάνοντας λόγο για ενότητα ήθους, προγράμματος, ιδεών και επισημαίνοντας ότι “με έναν ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς, τα διλήμματα στις επόμενες εκλογές θα τα έχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία, όχι εμείς”.

Παράλληλα, τόνισε ότι από την πλευρά του επιμένει στην σοσιαλδημοκρατία -“σε ένα κοινωνικό κράτος για τους πολλούς, σε ένα κράτος που θα δίνει ίσες ευκαιρίες και δεν θα ανέχεται τη φθοροποιό στασιμότητα” όπως χαρακτηριστικά είπε-, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση και στην προϋπόθεση μιας ενιαίας Ευρώπης ουσιαστικά και θεσμικά, μακριά από το σημερινό “γερμανικό μοντέλο”, μιας Ευρώπης που κινείται σύμφωνα με τις επιταγές ενός ισχυρού κράτους.

Την ίδια στιγμή, σχολιάζοντας -μετά από σχετική ερώτηση- δηλώσεις συνυποψηφίων του για ενδεχόμενες μετεκλογικές συμμαχίες του κεντροαριστερού φορέα, επέκρινε τους συνυποψηφίους του σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “είναι απαράδεκτο και αλαζονικό, δυο χρόνια πριν ψηφίσει ο λαός, εμείς να αφηγούμαστε τι συμμαχίες θα προκύψουν”.

Παράλληλα, με αφορμή άλλη ερώτηση, σχετικά με ενδεχόμενα προσκόμματα που άλλοι συνυποψήφιοί του υποστηρίζουν ότι θα προκύψουν στην εκπροσώπηση του νέου φορέα στην παρούσα Βουλή αν ο ίδιος εκλεγεί αρχηγός -με δεδομένη την ιδιότητά του ως ευρωβουλευτής-, ο Ν. Ανδρουλάκης παρατήρησε ότι κάτι τέτοιο θα έπρεπε να το είχαν επισημάνει εξ αρχής, “τώρα μοιάζει να γίνεται εκ του πονηρού” είπε. Δήλωσε, πάντως, ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος, όπου τον φορέα θα εκπροσωπεί στο Κοινοβούλιο ένας ήδη εκλεγμένος βουλευτής.

Επανέλαβε, πάντως, ότι στο πλαίσιο του ιδρυτικού συνεδρίου του νέου φορέα, “θα γίνει εκλογή, χωρίς ποσοστώσεις, ενός ενιαίου θεσμού, ο οποίος θα εκφράζει την επίσημη θέση”, αφού πρώτα λάβει υπόψη εισηγήσεις τόσο των κομμάτων που μετέχουν στον εν λόγω φορέα, όσο και της ηγεσίας του.

Καταλήγοντας, ο Ν. Ανδρουλάκης δέχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει υποπέσει “σε λάθη και σε αμαρτίες”, υποστήριξε ωστόσο ότι παρέμεινε στο κόμμα γιατί “το ισοζύγιο ως προς την προσφορά του ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας είναι μόνο θετικό”.

Β.Γ.Μ.