Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 08:28

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: «Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι και θα παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο»

 

 

«Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι και θα παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Μεσσηνίας Γ. Κατρούγκαλου «δεν αποδόθηκαν σωστά».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες ώστε η αναβάθμιση και αξιοποίησή του να γίνει με εθνικούς πόρους», αλλά δεν διευκρινίζεται ούτε πού θα βρεθούν τα λεφτά ούτε αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τα έργα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Με αφορμή διάφορα σχόλια που είδαν το φως της δημοσιότητας, το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας διευκρινίζει πως οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Μεσσηνίας κ. Γ. Κατρούγκαλου για το ενδεχόμενο σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας δεν αποδόθηκαν σωστά. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι και θα παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο. Από τα συναρμόδια υπουργεία καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες ώστε η αναβάθμιση και αξιοποίησή του να γίνει με εθνικούς πόρους. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η κυβερνητική επιλογή κατηγορείται ευθέως από κορυφαίους παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίοι αναφανδόν τάσσονται υπέρ των ΣΔΙΤ».