Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 20:21

ΚΚΕ Μεσσηνίας: “Αποχή, λευκό και άκυρο στις εκλογές του Επιμελητηρίου” 

Να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις εκλογές για το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με την αποχή, το λευκό και το άκυρο, καλεί το ΚΚΕ τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες.

Η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ αναφέρει ότι τα Επιμελητήρια είναι “μηχανισμοί που συμβάλλουν στην προώθηση και στη χάραξη της κυβερνητικής και ευρωενωσιακής πολιτικής” και μεταξύ άλλων καταγράφει: “Υπηρέτησαν πιστά όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις ανεξαρτήτως χρώματος. Επαιξαν ενεργό ρόλο στην εξαπάτηση και τον εγκλωβισμό χιλιάδων μικρών αυτοαπασχολούμενων, ότι δήθεν οι πολιτικές αυτές θα εξασφάλιζαν και τα δικά τους συμφέροντα μαζί με τις έτσι κι αλλιώς προνομιούχες μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Επιβεβαιώθηκε ότι τα Επιμελητήρια είναι το “μακρύ χέρι” των κυβερνήσεων στην ενσωμάτωση των αιτημάτων των αυτοαπασχολούμενων στους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου, της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων”. 

Και καταλήγοντας, υποστηρίζει ότι “όλα αυτά τα επιβεβαιώνει και η ίδια η προεκλογική περίοδος του Επιμελητηρίου, αφού η αντιπαράθεση που διεξάγεται είναι μεταξύ μεγάλων επιχειρηματιών της τυποποίησης, της εξαγωγής και του τουρισμού. Δεν αφορά αυτή η μάχη τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες που προσπαθούν να επιβιώσουν σε δύσκολες συνθήκες, κάτω από την κυριαρχία και την επέκταση των μονοπωλίων στην αγορά”.