Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 09:56

Αλλαγή διαδικασίας για αγροτικό ρεύμα ζητεί ο Πετράκος 

 

Την επείγουσα ανάγκη για αλλαγή της διαδικασίας που αφορά τη χορήγηση του αγροτικού τιμολογίου του ηλεκτρικού ρεύματος, σημειώνει ο Θανάσης Πετράκος, με επιστολή του στους αρμόδιους υπουργούς, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο υπεύθυνος Αγροτικής και Ενεργειακής Πολιτικής της Λαϊκής Ενότητας και πρώην βουλευτής Μεσσηνίας παρατηρεί ότι “μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στον αγροτικό κόσμο από τα σημειώματα που λαμβάνουν οι αγρότες μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Σε αυτά τους ζητείται -όπως ασφαλώς καλά γνωρίζετε - να υποβάλουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά στις Διευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, προκειμένου να συνεχίσουν να έχουν αγροτικό τιμολόγιο για τις γεωτρήσεις τους”. Αναφέρει ότι “για όλες τις υφιστάμενες και ήδη ηλεκτροδοτούμενες αρδευτικές εκμεταλλεύσεις είναι υποχρεωτική η έκδοση νέου δελτίου γεωργοτεχνικών και γεωργοοικονομικών στοιχείων” κι ενημερώνει πως “ζητείται από τους αγρότες να προσκομίσουν οι αγρότες στα κατά τόπους αρμόδια γραφεία της ΔΕΗ βεβαίωση από τον αρμόδιο φορέα (ΟΤΑ Α’ ή Β’ βαθμού) περί υποβολής αίτησης για έκδοση ή ανανέωση ή τροποποίηση άδειας χρήσης ύδατος ή βεβαίωση παροχής ύδατος. Ή την άδεια χρήσης ύδατος που εκδόθηκε από τον αρμόδιο φορέα ή το νέο δελτίο Νο1 που εκδόθηκε από την αρμόδια Περιφέρεια και την ανωτέρω άδεια χρήσης ύδατος. Επιπλέον θα πρέπει να υποβληθούν και άλλα δικαιολογητικά, που αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου”.

Ο κ. Πετράκος καλεί τους υπουργούς πως “με δεδομένο ότι οι Διευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων αδυνατούν να εκδώσουν τις άδειες χρήσης νερού μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, λόγω έλλειψης προσωπικού και μεγάλου όγκου εργασίας”, να πάρουν πρωτοβουλία να τροποποιηθεί η ΚΥΑ, “ώστε η ΔΕΗ να χορηγεί το αγροτικό τιμολόγιο με τη βεβαίωση του αγρότη ότι έχει καταθέσει τα χαρτιά στο δήμο για την άδεια χρήσης νερού”. Επισημαίνει ότι “διαφορετικά η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών θα στερηθεί το αγροτικό τιμολόγιο και η ευθύνη θα βαραίνει αποκλειστικά εσάς”.