Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 17:30

ΚΚΕ Μεσσηνίας: Κατηγορεί τις κρατικές αρχές για την αύξηση των κρουσμάτων

Τις αρμόδιες κρατικές αρχές κατηγορεί η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στο νομό.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι “με την ανεύθυνη στάση των αρμόδιων αρχών η ενημέρωση για την κατάσταση δίνεται με το σταγονόμετρο και μετά από πολλά "φίλτρα". Ενώ «οι πάντες βοούν» ότι τα κρούσματα εντοπίζονται σε χώρους δουλειάς, μετατρέποντάς τους σε εστίες υπερμετάδοσης, οι αρμόδιες κρατικές αρχές σιωπούν. Με αυτή τους τη στάση κρύβουν τις ευθύνες κράτους και εργοδοσίας για τις τραγικές ελλείψεις σε μέτρα προστασίας των εργαζομένων”.
Υποστηρίζει ότι “το κράτος, οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, ο Δήμος Καλαμάτας κάνουν τα στραβά μάτια. Στηρίζουν με τη στάση τους την εργοδοσία, που μόνο της άγχος είναι η κερδοφορία, η αυξημένη παραγωγή και το «να βγουν οι παραγγελίες». Αυτό οδηγεί στο να γίνεται λάστιχο κάθε μέτρο προστασίας της υγείας των εργαζομένων”.
Η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ ζητεί: 1) Αμεση ενημέρωση για τα κρούσματα στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία. 2) Τώρα να διασφαλιστούν όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία. Εδώ και τώρα εκτεταμένοι και επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι στο σύνολο του προσωπικού, απολύμανση των εργασιακών χώρων. Να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων για όλες τις μέρες που αναγκαστικά μένουν εκτός εργασίας, χωρίς καμία επιβάρυνσή τους. 3) Αμεσα και δωρεάν τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς. Κάλυψη, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, του αναγκαίου εξοπλισμού για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών που βρίσκονται σε καραντίνα. Επιπλέον προσωπικό για τις ανάγκες διαμόρφωσης έκτακτου σχολικού προγράμματος και της τηλεκπαίδευσης. 4) Εδώ και τώρα να καλυφτούν όλα τα κενά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και στις υπόλοιπες δομές υγείας του νομού. Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας με μόνιμο προσωπικό”.
Και καταλήγοντας, παρατηρεί πως “όλα τα παραπάνω μέτρα αποτελούν την ελάχιστη κρατική υποχρέωση για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στην παρεμπόδιση της διασποράς της πανδημίας στην τοπική κοινότητα”.