Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 17:21

Περιοδεία της ηγεσίας των Οικολόγων Πράσινων στην Πελοπόννησο

Την Πελοπόννησο επισκέπτεται ο Δημήτρης Πολιτόπουλος, συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί από τις 22 έως και τις 30 Ιουνίου, για την ανάδειξη θεμάτων πράσινης οικονομίας, βιώσιμων θέσεων εργασίας και περιβάλλοντος.

Πρώτη στάση είναι το Αίγιο κι η Πάτρα, ενώ ακολουθούν ο Πύργος, η Αμαλιάδα, η Καλαμάτα, η Αρεόπολη, η Σπάρτη, η Τρίπολη, το Ναύπλιο και η Κόρινθος. Μαζί με τον Δημήτρη Πολιτόπουλο στην περιοδεία θα είναι και οι τοπικοί εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Παπακωνστατνίνου, Μανώλης Βέμης, Γιώργος Γουβιάς, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Νικόλαος Καλαποθαράκος.

Όπως δηλώνει ο Δημήτρης Πολιτόπουλος: «Έχουμε ξεκινήσει δυναμικά την ανάπτυξη επαφών με τοπικούς φορείς, εκπροσώπους επιμελητηρίων, δημάρχους και περιφερειακούς συμβούλους, αλλά κυρίως με τους πολίτες της Πελοποννήσου, με στόχο της ενίσχυση της παρουσίας μας και την ανάδειξη όλων των κομβικών θεμάτων της πολιτικής οικολογίας που δεν σχετίζονται μόνο με το περιβάλλον. Πρέπει να γίνει σαφές ότι η πολιτική οικολογία αποτελεί ένα πολιτικό σύστημα με ολοκληρωμένες θέσεις για όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας. Κύριοι εκφραστές είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι, μέλη του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. Η πανδημία του κορονοϊού, τα οικονομικά αδιέξοδα που ταλανίζουν τη χώρα μας, οι μειούμενες θέσεις εργασίας που στηρίζονται στα παραδοσιακά μοντέλα οικονομίας και η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, απειλούν όλο και περισσότερο τον τρόπο ζωής μας. Απάντηση σε αυτό αποτελεί μόνο η πολιτική οικολογία, και οι Οικολόγοι Πράσινοι που μπορούν με τις δικές τους προτάσεις να κατευθύνουν ορθά το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, με βάση και τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης».