Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 09:24

ΚΚΕ Μεσσηνίας για επίσκεψη Μητσοτάκη: “Ανθρακες ο θησαυρός”

 

“Όσον αφορά τα περιβόητα έργα στον νομό μας, που πολλοί «περίμεναν και έταζαν», αποδείχτηκαν «άνθρακες ο θησαυρός»”, παρατηρεί η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ για τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου για την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης αφορά τους ξενοδόχους και όχι τους ξενοδοχοϋπαλλήλους που θα συνεχίσουν να δουλεύουν με μισθό που δεν φτάνει για το 15θήμερο, με δουλειά 3 μήνες τον χρόνο και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας. Τον περιβόητο δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια, θα τον πληρώσει ο λαός της Μεσσηνίας. Θα γίνει με ΣΔΙΤ, χωρίς ακόμα να αποσαφηνίζουν ξεκάθαρα το τι σημαίνει η «αξιοποίησή του» από τον ιδιώτη. Το αντιπλημμυρικό έργο πέριξ του αυτοκινητόδρομου Μορέα από την Τσακώνα ως την Καλαμάτα, πρόκειται για άλλη μια προίκα προς την κοινοπραξία -πέρα από τα εκατομμύρια εγγυημένης κρατικής ενίσχυσης που παίρνει τακτικά. Είναι αμφίβολο το αν τελικά θωρακίζει από πλημμύρα, ενώ μόνο σίγουρο είναι οι συνέπειές του θα πληρωθούν από το λαό”.

Η τοπική επιτροπή του ΚΚΕ εκτιμά ότι η “κυβερνητική «κουστωδία» που εμφανίστηκε σήμερα στην Καλαμάτα, στο συνέδριο - προπαγανδιστική φιέστα για τα δις που θα χαριστούν το επόμενο διάστημα στο μεγάλο κεφάλαιο, είναι εχθρική στις ανάγκες του λαού” και μεταξύ άλλων, υποστηρίζει: “Οι αγρότες της Μεσσηνίας συνεχίζουν και ξεκληρίζονται, με εκτοξευμένο κόστος παραγωγής και εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα τους, ενώ την ίδια στιγμή οι μεγαλέμποροι κάνουν πάρτι κερδοφορίας. Οι αυτοαπασχολούμενοι του νομού συνεχίζουν να ασφυκτιούν κάτω από τα χρέη και τα χαράτσια του κράτους προς όφελος των μεγάλων μονοπωλίων και μεγάλων επιχειρήσεων. Οι εργαζόμενοι βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται, ενώ ακόμα και για ενοίκιο στην πόλη της Καλαμάτα πληρώνουν πάνω από 1 μισθό τον μήνα”.