Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023 16:41

Παρέμβαση του ΜέΡΑ25 για τη σταφίδα

 

“Την εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης που έχει οδηγήσει σε αφανισμό και χρεωκοπία χιλιάδες σταφιδοκαλλιεργητές της χώρας”, τονίζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25, με την κατάθεση ερώτησης προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επισημαίνει ότι “η επί της ουσίας άρνηση της πολιτείας για την απορρόφηση των αποθεμάτων της κορινθιακής σταφίδας με κρατική χρηματοδότηση, έχει καταστήσει σήμερα περισσότερο από ποτέ ορατό τον κίνδυνο της οριστικής εγκατάλειψης της συγκεκριμένης καλλιέργειας που χαρακτηρίζεται ως υπερτροφή και η οποία θα μπορούσε να διατεθεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, καθώς και διάθεσης  των αποθεμάτων της μέσα από κρατικές δομές σε σχολεία, στις Ένοπλες δυνάμεις, στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και εν γένει ευπαθών ομάδων του πληθυσμού”.

Σημειώνει πως “χαρακτηριστικό της κυβερνητικής αντιμετώπισης του θέματος είναι και το γεγονός πως παρόλο που η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ 25 κατέθεσε σχετική ερώτηση το περασμένο έτος, απάντηση δεν δόθηκε ποτέ”.

Η Κ.Ο. του κόμματος της αντιπολίτευσης ρωτάει την κυβέρνηση “αν ενδιαφέρεται για τη συνέχιση της εμβληματικής για την αγροτική οικονομία της χώρας, καλλιέργειας της κορινθιακής σταφίδας και τη διάσωση των σταφιδοπαραγωγών ή το ενδιαφέρον της περιορίζεται στη δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού υπέρ ιδιωτικών επιχειρήσεων μεταποίησης και εμπορίας του συγκεκριμένου προϊόντος;”.