Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 21:15

Εκδήλωση ΚΚΕ για εργασιακά δικαιώματα

 

Εκδήλωση με θέμα “Με το ΚΚΕ για τα σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα. Δυνατό ΚΚΕ για ισχυρό εργατικό - λαϊκό κίνημα”, οργάνωσε στην Καλαμάτα, η Τ.Ε. Μεσσηνίας του κόμματος.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Στεφανάκης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με το ΚΚΕ και πρόεδρος του συνδικάτου επισιτισμού - τουρισμού Αττικής, όπου μεταξύ άλλων, παρατήρησε: “Απέναντι στα απανωτά χτυπήματα που γνώρισαν τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα απ' όλες τις κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια, η μόνη δύναμη που αντιστέκεται είναι το ΚΚΕ. Γιατί καταθέτει όλες τις δυνάμεις του καθημερινά για να κατακτώνται σύγχρονοι όροι δουλειάς, για να υπογράφονται Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να προστατεύεται η ζωή και η υγεία των εργαζομένων. Αυτό έδειξε και η πείρα του εργατικού κινήματος το προηγούμενο διάστημα, όπου οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους είχαν ορισμένες κατακτήσεις. Αποδείχτηκε ότι οι αντεργατικοί νόμοι μπορούν να καταργηθούν στην πράξη. Οι βουλευτές  του ΚΚΕ παλεύουν εντός και εκτός βουλής για σύγχρονα εργατικά δικαιώματα”.

* Σε ομιλία στη Φοινικούντα, ο Σπύρος Νικολόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με το ΚΚΕ και γραμματέας του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης, ανέφερε, μεταξύ άλλων:

“Η επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Α. Μπλίνκεν, στην Ελλάδα σηματοδοτεί την ακόμη πιο ενεργή και με όλους τους τρόπους συμμετοχή της χώρας μας στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή, με επίκεντρο αυτήν την περίοδο τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία. Μάλιστα, έγινε απολύτως σαφές ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να συνεχίσει τη στρατιωτική στήριξη, με όπλα και όχι μόνο, στην αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι”.