Τρίτη, 18 Απριλίου 2023 21:56

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία (βίντεο)

Την αισιοδοξία και τη βεβαιότητα ότι η κρίσιμη εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου θα είναι νικηφόρα και θα οδηγήσει σε προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας για δικαιοσύνη παντού, εξέφρασαν σήμερα τοπικά στελέχη και υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος στη Μεσσηνία.

Σε εκδήλωση στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο “Rex”, επικρίθηκε έντονα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τονίστηκε η ανάγκη της πολιτικής αλλαγής με τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, που θα υπηρετήσει  τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Γιώργος Μακρής είπε ότι “το ψηφοδέλτιο που θα δώσει τη μάχη, είναι ανανεωμένο σε μεγάλο βαθμό και αποτελείται από έμπειρους ανθρώπους”.

Η τέως βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη μίλησε για κρίσιμη εκλογική μάχη και για κατάρρευση του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Επέκρινε την κυβέρνηση της Ν.Δ. για την ακρίβεια, τις ανισότητες, την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, τις απώλειες ανθρώπων από τον κορονοϊό εκτός ΜΕΘ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την αισχροκέρδεια, το σκάνδαλο των υποκλοπών, την διαφθορά Πάτσηδων και “γαλάζιων ακριδών”.

Επεσήμανε “την ανάγκη να ηττηθεί και να φύγει η επικίνδυνη, η χειρότερη κυβέρνηση” κι εξέφρασε αισιοδοξία για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτικής συμμαχίας, κυβέρνησης ευρείας αποδοχής χωρίς την περιπέτεια των συνεχόμενων εκλογών.

Η Γ. Κοζομπόλη στάθηκε στη δημιουργία μιας κυβέρνησης, “που θα αντιμετωπίσει την ακρίβεια, θα ενισχύσει μισθούς και συντάξεις, θα ρυθμίσει τα χρέη, θα διαμορφώσει νέο παραγωγικό μοντέλο, θα δημιουργήσει ισχυρό κοινωνικό κράτος με ισχυρή μεταρρύθμιση στη δημόσια υγεία και το σύνθημα δικαιοσύνη παντού να αποκτήσει σάρκα και οστά”.

Η υποψήφια βουλευτής Μαρία Βεργινάδη χαρακτήρισε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και παρατήρησε πως “η κυβέρνηση Τσίπρα θα φέρει τη δικαιοσύνη παντού”. Δήλωσε ότι εγγύηση αποτελεί το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης Τσίπρα στη Μεσσηνία και προέτρεψε τους νέους “η οργή και ο θυμός τους να γίνει έμπρακτο βήμα αλλαγής στη ζωή τους”.

Η υποψήφια βουλευτής Γιούλα Ζαχαροπούλου στάθηκε στο δίλημμα “πολιτισμός ή βαρβαρότητα” και τάχθηκε υπέρ μιας κυβέρνησης με δημοκρατικές ενέργειες, με πολιτικό πολιτισμό με δικαιοσύνη. “Φτάνει πια με τη βαρβαρότητα, δεν θα ανεχθούμε να συνεχίσουν να ασχημονούν σε βάρος του πολιτισμού μας”, παρατήρησε σχετικά και δήλωσε: “Δεν αρκεί να βιοπορίζονται οι αγρότες, πρέπει και να ζουν. Από την πρώτη Κυριακή μαζί με άλλες προοδευτικές δυνάμεις να είμαστε κυβέρνηση”.

Η υποψήφια βουλευτής Χαρά Κιουρή μίλησε για προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα, για νέες σχέσεις ανάμεσα στην κοινωνία και την πολιτική και δήλωσε πως “δεν είμαστε το ίδιο με τη Ν.Δ.”.

Εκανε λόγο για μία πρώτη ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι “πρώτη φορά μας δίνεται η δυνατότητα να ξεδιπλώσουμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα για δικαιοσύνη παντού”. Τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας με άλλες προοδευτικές δυνάμεις, επισημαίνοντας “προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας τώρα, μακράς πνοής”.

Ο υποψήφιος βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας παρουσίασε το δίλημμα “θα πάμε ή με την κυβέρνηση δικαιοσύνης, αυτούς που υπερασπίζονται το δίκαιο και στηρίζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς ή με κείνους που προχωρούν σε απευθείας αναθέσεις σε ‘ημέτερους’, που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ακρίβεια και ιδιωτικοποιούν τα μεγάλα δημόσια αγαθά;”. Δήλωσε  ότι “πρέπει να στραφούμε στους νέους, που θα μας δείξουν τον δρόμο πώς θα πολιτευθούμε τα επόμενα χρόνια” και σημείωσε πως “η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη”.

Ο υποψήφιος βουλευτής Μανώλης Μάκαρης επέκρινε την πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. “που έχει διευρύνει τις ανισότητες, που έχει απαξιώσει το δημόσιο σύστημα υγείας, που διώχνει τους νέους από την Ελλάδα” και παρατήρησε πως “χρειάζεται επειγόντως μια άλλη πολιτική με επίκεντρο τον άνθρωπο και δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα. Μπορούμε να φέρουμε τη δικαιοσύνη παντού, να ξαναφέρουμε στο επίκεντρο της πολιτικής τις ανάγκες και τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας”.

Ο υποψήφιος βουλευτής Παναγιώτης Στέφανος είπε ότι “η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν μπορεί να δώσει κάτι άλλο. Κατέλυσαν τη δημοκρατία, διέλυσαν την κοινωνία”. Επεσήμανε πως “το ‘δικαιοσύνη παντού’ βγήκε από την κοινωνία”, τάχθηκε υπέρ μιας “προοδευτικής κυβέρνησης που θα απαντάει στα προβλήματα  συγκεκριμένα, με κοστολογημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα” και δήλωσε ότι “με την κοινωνία δίπλα θα πετύχουμε”.

Ο υποψήφιος βουλευτής Αλέξης Χαρίτσης επεσήμανε ότι “η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα ανοίξει τον δρόμο για την προοδευτική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος” κι έκανε λόγο συνειδητή επιλογή πολιτικών από την κυβέρνηση “που έχουν οδηγήσει σε αυτό που βιώνουμε και δεν έχει ιστορικό προηγούμενο”.

Μίλησε για “μάχη που θα δώσει ο κάθε δημοκρατικός, προοδευτικός πολίτης για να μπει ένα φρένο, ως εδώ” και σημείωσε ότι η 4ετία Μητσοτάκη είναι μια χαμένη 4ετία για τη Μεσσηνία, όλα τα έργα έχουν παγώσει”. Αναφέρθηκε στον δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, το αεροδρόμιο Καλαμάτας, το Φιλιατρινό φράγμα, τα έργα της αυτοδιοίκησης με την κατάργηση του προγράμματος “Φιλόδημος” και την πλήρη υποβάθμιση των νοσοκομείων.

Δήλωσε πως “δεν μπορούμε να επιτρέψουμε άλλη χαμένη 4ετία για τη Μεσσηνία και τη χώρα” και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “θα είναι νικηφόρα η μάχη για την κοινωνία,  που έχει ανάγκη την πολιτική αλλαγή”.