Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 09:24

Επίδειξη ενότητας σε Μεσσηνία - Περιφέρεια Πελοποννήσου: Κοινή εμφάνιση Μητσοτάκη - Σαμαρά - Νίκα

Μήνυμα ενότητας της Νέας Δημοκρατίας με πολλαπλούς αποδέκτες και ορίζοντα τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα στείλουν σήμερα από τη Μεσσηνία με κοινή εμφάνισή τους στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η κοινή εμφάνιση των τριών πολιτικών στην Καλαμάτα στοχεύει στη συσπείρωση όλων των δεξιών ψηφοφόρων γύρω από την Νέα Δημοκρατία και στην ανάσχεση των φυγόκεντρων τάσεων προς δεξιότερους σχηματισμούς. Νωρίτερα στον Αερολιμένα της Καλαμάτας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παραστεί στην υπογραφή της σύμβασης για το δρόμο Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη τονίζοντας ότι είναι το μεγαλύτερο οδικό έργο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει εξαγγελίες και για τα υπόλοιπα έργα υποδομής της Μεσσηνίας επισημαίνοντας ότι έχει ανακηρυχθεί ανάδοχος για την παράκαμψη της Γιάλοβας και την παραχώρηση της μαρίνας της Πύλου. Η Μεσσηνία περιμένει επίσης ανακοινώσεις για την πορεία της διαγωνιστικής διαδικασίας παραχώρησης του αεροδρομίου και για την πορεία των μελετών του Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί τις περιφερειακές ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας.

Το πρωί, ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην υπογραφή της σύμβασης για την οδική σύνδεση Άργους - Ναυπλίου με τον αυτοκινητόδρομο Α7, και στη συνέχεια θα επισκεφτεί τις Μυκήνες και το Ναύπλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί το μεσημέρι στο Άστρος Κυνουρίας, όπου θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη Β’ Εθνοσυνέλευση, ενώ μετά θα επισκεφτεί τη Μεγαλόπολη.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην υπογραφή της σύμβασης για τον Οδικό Άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, ο οποίος θα συνδέει την Καλαμάτα με τον Ριζόμυλο, την Πύλο και τη Μεθώνη, και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με πολίτες στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.