Κυριακή, 14 Μαϊος 2023 11:46

"Νίκη": Συνάντηση Δημήτρη Αδαμόπουλου με Ξυγκώρο

 

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλη Ξυγκώρο είχε ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος “Νίκη” στη Μεσσηνία Δημήτρης Αδαμόπουλος, που έχει διατελέσει και αυτός πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Σε ανακοίνωση του κ. Αδαμόπουλου αναφέρεται:

“Στην συνάντηση αναφέρθηκαν τα χρόνια προβλήματα που επηρεάζουν αρνητικά την λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως ο ΦΠΑ 24% στην πληθώρα των προϊόντων, ο οποίος είναι και ο υψηλότερος της Ευρώπης και περιορίζει την κατανάλωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κρασί, που ενώ παράγεται στη χώρα μας, επιβαρύνεται με 24% ΦΠΑ, αλλά και πολλά από τα είδη καθαριότητας επίσης.

Εχουμε υπερβολική φορολόγηση των ντόπιων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έναντι φορολογικών ελαφρύνσεων των πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, με το αιτιολογικό ότι φέρνουν κεφάλαια από το εξωτερικό, αλλά καμία κυβέρνηση δεν αναφέρει ότι τα κέρδη φεύγουν στο εξωτερικό, και εκεί πηγαίνουν όχι μόνο τα χρήματα των Ελλήνων, αλλά και οι φόροι των εταιρειών. Τα οδικά έργα υποδομών που ζητούμε χρόνια, καθυστερούν αδικαιολόγητα, όπως και η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου Καλαμάτας και η λειτουργία των υδατοδρομίων, με τα υδροπλάνα που θα μας ενώσουν με τη νησιωτική Ελλάδα. Επίσης το νέο μέτρο, με τη ψηφιακή κάρτα εργασίας του εργαζομένου, όπως είναι δομημένο απειλεί με τσουχτερά πρόστιμα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οσον αφορά τα επιδόματα ανεργίας, η θέση των Επιμελητηρίων που την ασπάζεται και το κόμμα μας, η “Νίκη“, είναι να αντικατασταθούν από επιδότηση των θέσεων εργασίας και να δίνονται φορολογικά κίνητρα, ώστε οι επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν προσωπικό. Συμπερασματικά βλέπουμε ότι σήμερα καταδιώκεται η ελληνική επιχειρηματικότητα και ο ΄Έλληνας επιχειρηματίας τιμωρείται από το ανάλγητο κράτος”.