Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 17:06

Επισκέψεις Πέγκυς Νίκα

Στην τελετή για την 82η επέτειο από τη Μάχη της Καλαμάτας, που διεξήχθη στις 28 Απριλίου 1941, συμμετείχε χθες η υποψήφια Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Παναγιώτα (Πέγκυ) Νίκα.

Η σεμνή τελετή μνήμης, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διοργανώθηκε από τον Δήμο Καλαμάτας στο μνημείο των πεσόντων συμμάχων στρατιωτών. Εκτός των επισήμων, παρόντες στην εκδήλωση ήταν και απόγονοι των συμμάχων στρατιωτών που έλαβαν μέρος στην ιστορική Μάχη.

“Είμαι συγκινημένη από την τελετή αλλά και καθώς στέκομαι μπροστά στο Μνημείο της Μάχης. Η μνήμη αυτών των ανθρώπων και κάθε ανθρώπου που αγωνίστηκε για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια θα ζει αιώνια στις καρδιές μας”, δήλωσε η κα. Νίκα μετά το πέρας της τελετής.

 

ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Ο Πέγκυ Νίκα επισκέφθηκε χθες την αιμοδοσία και δωρεά μυελού των οστών που διενεργήθηκε στην κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας. Εκεί ενημερώθηκε από τα στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Επισήμανε ότι “η εθελοντική αιμοδοσία αλλά και γενικότερα ο εθελοντισμός σώζουν ζωές ενώ παράλληλα βελτιώνουν τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων προσδίδοντας στην κοινωνία μας ουσία και ανθρωπιά”. Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες της και τα συγχαρητήριά της σε όλους όσοι εργάστηκαν για την σπουδαία αυτή εκδήλωση και ειδικότερα του Περιφερειακό Τμήμα του ΕΕΣ, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, την ΠΑΕ Καλαμάτα και την εταιρεία μεταφορών Σπουργίτης Trans.