Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 14:52

Μεσσηνία: Πολιτική εκδήλωση με υποψηφίους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Πύλο

 

Στην Πύλο, στην πλατεία Τριων Ναυάρχων, σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματτος Αλλαγής, οι υποψήφιοι βουλευτές Παναγιώτης Αδαμόπουλος και Περικλής Ξηρογιάννης παρουσίασαν τις θέσεις και το πρόγραμμα του κινήματος.

“Η συγκινητική παρουσία του κόσμου οφείλεται αφενός στη ζεστή και προσωπική  μεταξύ μας σχέση και αφετέρου στην αγωνία όλων για το παρόν και το μέλλον της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, καθώς και στην κακή διακυβέρνηση των δύο προηγούμενων κυβερνήσεων κ. Τσίπρα και κ. Μητσοτάκη”, αναφέρει ο Π. Αδαμόπουλος.

Οι υποψήφιοι βουλευτές ανέλυσαν το πρόγραμμα κι έθεσαν τη στήριξη: Στη δημόσια υγεία και στην αναγέννηση του εθνικού συστήματος υγείας. Στον αγρότη, κτηνοτρόφο, αλιέα, μελισσοκόμο. Στις υποδομές για καλύτερη ζωή και για την περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση του τουρισμού. Στη δημόσια παιδεία, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους δημόσιους υπαλλήλους, στους συνταξιούχους που επλήγησαν μετά τους νόμους Κατρούγκαλου και Βρούτση, στα εργασιακά με κανόνες και αξιοπρέπεια, στα ευάλωτα νοικοκυριά με εκ νέου νόμο, επικαιροποιημένο για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της ελληνικής αγροτικής/καλλιεργητικής γης, στους νέους με εργασιακά, φορολογικά και φοιτητικά κίνητρα, στις νέες μητέρες και στις εργαζόμενες μητέρες, στο περιβάλλον με επενδύσεις στα δίκτυα και πρόσβαση όλων των πολιτών στην παραγωγή ΑΠΕ με ανάπτυξη ενεργειακών κοινοτήτων και με ενίσχυση της πολιτικής προστασίας, στην Ελλάδα του πολιτισμού και των τεχνών.

Μίλησαν, μεταξύ άλλων, για αλλαγές στο κράτος με κυρίαρχα στοιχεία το ΑΣΕΠ, τη Διαύγεια, την ενίσχυση των Ανεξάρτητων Αρχών, διαφάνεια και αξιοκρατία. Σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Στήριξη του κοινωνικού κράτους. Δικαιότερη φορολογία με τη στήριξη της μεσαίας τάξης και των οικονομικά αδυνάτων, σωστή και γρήγορη δικαιοσύνη, ορθή απορρόφηση και δίκαιο καταμερισμό των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης για τους πολλούς και όχι για τους λίγους και ισχυρούς, μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτών και ανάπτυξη made in Greece με διασύνδεση του τουρισμού με την αγροδιατροφή.

Εξήγησαν τις αιτίες της μεγάλης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ και ανέλυσαν “τη μεγάλη δυναμική που έχει το ΠΑΣΟΚ που έλαβε 270.000 επιπλέον ψήφους από τις προηγούμενες εκλογές” και κατέληξαν: “Πάμε δυνατά για να ξαναφτιάξουμε μια πατριωτική, δυνατή, αξιόμαχη, προοδευτική δύναμη που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας και οι πολίτες. Και ξέρουμε και θέλουμε και μπορούμε”.