Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 20:20

Χαρίτσης για Ροδόπη: “Δε μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να χρησιμοποιεί τα εθνικά ζητήματα κατά το δοκούν και α λα καρτ”

“Μέσω Ροδόπης ο κ. Μητσοτάκης στέλνει ένα συνολικότερο μήνυμα στην ελληνική κοινωνία: Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι απέναντί μας και θα υποστεί τις συνέπειες”, τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά Fm 90.1”.

Παρατήρησε ότι “αυτό που συμβαίνει με την υπόθεση της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ροδόπη ξεπερνάει κάθε όριο. Η στοχοποίηση και οι εκβιασμοί Ελλήνων πολιτών, από τον κ. Μητσοτάκη, την κ. Μπακογιάννη και την ΝΔ συνολικά, επειδή έκαναν μια συγκεκριμένη επιλογή στην κάλπη της 21ης Μαΐου, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και θεσμικά και εθνικά” και σημείωσε: “Ο κ. Μητσοτάκης στέλνει ένα συνολικότερο μήνυμα στην ελληνική κοινωνία: Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι απέναντί μας και θα υποστεί τις συνέπειες. Πρόκειται για μια ξεκάθαρα καθεστωτική και αυταρχική αντίληψη για την εξουσία. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να ανεχτεί το γεγονός ότι μια περιοχή της χώρας ψήφισε εναντίον της ΝΔ. Το ζήτημα υπερβαίνει τα όρια της Ροδόπης και της Θράκης και αφορά και την ποιότητα της    δημοκρατίας μας και τα εθνικά μας θέματα”.

Ο Αλ. Χαρίτσης υπογράμμισε πως “δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να χρησιμοποιεί τα εθνικά ζητήματα κατά το δοκούν και α λα καρτ. Όταν εκλέγονται μειονοτικοί βουλευτές με το κόμμα του, όλα να βαίνουν καλώς, αλλά όταν εκλέγονται με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επικαλείται εθνικό ζήτημα. Για αυτά τα τόσο ευαίσθητα θέματα θα έπρεπε όλοι και πρωτίστως ο πρώην πρωθυπουργός να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην τα εργαλειοποιούν για μικροκομματικούς λόγους” Και ξεκαθάρισε ότι “η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής: δεν θα επιτρέψουμε παιχνίδια με τα εθνικά θέματα και την δημοκρατία”.
Οσον αφορά το δημόσιο σύστημα υγείας εκτίμησε ότι “η σημερινή κατάσταση διάλυσης του ΕΣΥ δεν έχει προηγούμενο” και υπενθύμισε πως “ο ΣΎΡΙΖΑ έχει παρουσιάσει αναλυτικά την κοστολόγηση τόσο των άμεσων μέτρων αντιμετώπισης της ακρίβειας όσο και αυτών που σχετίζονται με την σύγκλιση της χώρας μας με την Ευρώπη στους κρίσιμους τομείς της υγείας και της παιδείας”.
Καταλήγοντας, ανέφερε ότι “για εμάς είναι εξαιρετικά κρίσιμη η μεγάλη μάχη της 25ης Ιουνίου, η οποία θα καθορίσει την πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Το    στοίχημα για τον χώρο της αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων είναι να εκφράσει την αγωνία της κοινωνίας για ένα καλύτερο αύριο”.