Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 21:15

Καλαμάτα: Περιοδεία ΚΚΕ στα συνεργεία  του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ

Περιοδεία στα συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑ Καλαμάτας πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Μεσσηνίας Νίκο Κουτουμάνο.

Κατά τη συζήτηση του με τους εργαζόμενους, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι “οι εργαζόμενοι έχουν έναν λόγο παραπάνω να ψηφίσουν ΚΚΕ. Γιατί είναι η φωνή των εργαζομένων, που διεκδικεί σήμερα σύγχρονους και αξιοπρεπείς όρους δουλειάς απέναντι στην εργασιακή ζούγκλα που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και υλοποιούν κατά γράμμα οι δημοτικές αρχές. Είναι χαρακτηριστικό πως στα συνεργεία του δήμου και της ΔΕΥΑΚ απασχολούνται εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων: συμβασιούχοι με δίμηνες, οχτάμηνες συμβάσεις, εργολαβικοί, εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου. Όλοι στην ουσία εργάζονται στην ίδια δουλειά, με τα δικαιώματα όμως των εργαζομένων να χτυπιούνται συνολικά, αφού κυριαρχεί η ευέλικτη εργασία. Σε αυτό το πλαίσιο κυριαρχεί η εντατικοποίηση, η υποστελέχωση των υπηρεσιών, ο κίνδυνος για εργατικά ατυχήματα, όπως το πρόσφατο που έγινε στην καθαριότητα”.

Συγκέντρωση στη Μεγαλόπολη

Προεκλογική συγκέντρωση οργανώνει ΚΚΕ στη Μεγαλόπολη, την Παρασκευή 16 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, στον εξωτερικό χώρο, στο καφενείο του Παπαϊωάννου (κεντρική πλατεία). Θα μιλήσει ο Νίκος Κουτουμάνος μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας.