Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 22:06

Κουτσούμπας από Καλαμάτα για το ναυάγιο: “Επιλογή μας οι ζωές όλων των ανθρώπων” (βίντεο)

 

Στην Καλαμάτα βρέθηκε σήμερα ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, για την τραγωδία με το πολύνεκρο ναυάγιο των μεταναστών ανοιχτά της Πύλου.

Σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, μπροστά από το εκλογικό περίπτερο του κόμματος, σε σύντομη ομιλία του, τόνισε ότι στο δίλημμα “ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας, η επιλογή μας είναι μία, οι ζωές μας, οι ζωές όλων των ανθρώπων”.

Ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι το πολύνεκρο ναυάγιο “έρχεται να προστεθεί σε μια λίστα τέτοιων τραγικών περιστατικών που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια στο Αιγαίο και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, με θύματα συνανθρώπους μας. Ευθύνονται οι πόλεμοι, οι αδικίες, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στις χώρες αυτών των ανθρώπων, η οικονομική κρίση, η φτώχεια, η πείνα”.

Επεσήμανε ότι στην Ε.Ε. εξετάζεται η αλλαγή του συμφώνου για το άσυλο στους πρόσφυγες και “αυτό θα ανοίξει την όρεξη στα κυκλώματα, στους διακινητές, στους εγκλγηματίες που στοιβάζουν ανθρώπινες ζωές στα πλοιάρια και τους πνίγουν”

Ο γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε τα μέλη του κόμματος “να δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την εκμετάλλευση, την αδικία, τη φτώχεια” και καταλήγοντας, ζήτησε “να κάνουμε πολύ πιο ισχυρό το ΚΚΕ να διατηρήσουμε τη βουλευτική έδρα στη Μεσσηνία να αυξήσουμε το ποσοστό μας στη Μεσσηνία και σε όλη τη Ελλάδα”.

Ακολούθησε διαδήλωση - πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας.

Γ.Σ.