Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 21:38

Εκτός τομεαρχών ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Χαρίτσης

 

Ο βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, από τα πιο αναγνωρισμένα και ικανά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, δεν περιλαμβάνεται στους νέους τομεάρχες του κόμματος που ανακοινώθηκαν χθες από τον νέο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη.

Στους τομεάρχες δεν περιλαμβάνονται βουλευτές - σημαντικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ που στις εσωκομματικές εκλογές υποστήριξαν την Εφη Αχτσιόγλου και ανήκουν στην εσωκομματική αντιπολίτευση, όπως οι Αλ. Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος

Οι 26 από τους 27 “εκλεκτούς” του νέου προέδρου ανήκουν στο προεδρικό μπλοκ, με μόνη εξαίρεση τον Κώστα Μπάρκα, ο οποίος στήριξε την υποψηφιότητα της Ε. Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη από το περιβάλλον της Ε. Αχτσιόγλου έλεγαν ότι, είτε απέρριψαν είτε δεν τους προτάθηκε καθόλου να συμπεριληφθούν στη λίστα των τομεαρχών. Αρκετοί από αυτούς είχαν ψηφίσει “λευκό” στη διαδικασία επιλογής των προσώπων για τις θέσεις - κλειδιά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η νέα αυτή εξέλιξη με τους τομεάρχες επιβεβαιώνει το ρήγμα που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών, αφήνοντας ανοιχτά τα ενδεχόμενα για την επόμενη ημέρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Να αναφερθεί ότι σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε προειδοποιήσει τους “αντάρτες”, δηλώνοντας ότι “όποιος υπονομεύει την ενότητα της ΚΟ και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια”.