Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 18:53

Το ΚΚΕ Καλαμάτας για προβλήματα υδροδότησης στον Αρι

 

Το γεγονός ότι τα χωριά του πρώην Δήμου Άριος έμειναν πάλι χωρίς νερό!, καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Περιχώρων Καλαμάτας του ΚΚΕ, εξαπολύοντας επίθεση στη δημοτική αρχή.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι “στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν δεκάδες κάτοικοι των χωριών του πρώην Δήμου Άριος, καθώς έμειναν για περισσότερο από μια μέρα χωρίς νερό” και παρατηρεί:

“Την Δευτέρα 30.10.2023 έγινε διακοπή νερού για την αποκατάσταση ζημιάς στον αγωγό ύδρευσης του Αριοχωρίου. Κι ενώ αποκαταστάθηκε η πρώτη, προέκυψε ζημιά σε άλλο σημείο. Ως εκ τούτου χωριά, όπως τα Αλώνια, το Αριοχώρι, η Ασπροπουλιά είχαν μείνει χωρίς νερό για πάνω από ένα 24ωρο. Χωρίς καμία ειδοποίηση, χωρίς καμία πρόνοια από το δήμο για το πως θα έχουν νερό αυτές τις ώρες οι κάτοικοι, πολλοί από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι και ζούνε μόνοι τους.

Η αιτία και αυτή γνωστή. Το απαρχαιωμένο και ασυντήρητο δίκτυο ύδρευσης που ταλαιπωρεί τους κατοίκους όλου του Δήμου Καλαμάτας. Τα συγκεκριμένα χωριά εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν προβλήματα, π.χ. δυσοσμία στο νερό πριν 4 χρόνια, μετά από διακοπές ρεύματος ακολουθούσε και διακοπή νερού, πολλές φορές τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει μικρή ροή”.

Επικρίνοντας τη δημοτική αρχή, η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ συνεχίζει: “Ο υπαίτιος και αυτός γνωστός. Η δημοτική αρχή και η κυβέρνηση που αντιμετωπίζουν ως ‘μεγάλο έξοδο’ τις ανάγκες των πολιτών. Ουδέποτε δόθηκαν χρήματα για την εγκατάσταση ενός σύγχρονου δυκτίου ύδρευσης, όπως και άλλων αναγκαίων υποδομών των χωριών μας (αντιπλημμυρικά, αποχέτευση κτλ).

Η δημοτική αρχή έχει στο νου της μόνο πώς θα εισπράξει από την τσέπη του λαού. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 2023 ανακοίνωσε 9.000.000 ευρώ για 6.500 ηλεκτρονικούς υδρομετρητές, με σκοπό να εισπράττει πιο γρήγορα και με λιγότερο κόστος τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ, την στιγμή που ολόκληρα χωριά δεν έχουν νερό.

Είναι η ίδια πολιτική που διατηρεί σε πολύ υψηλά επίπεδα τα τιμολόγια ύδρευσης στο δήμο, για νερό αμφιβόλου ποιότητας, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχουν κοινωνικά τιμολόγια για τους χαμηλόμισθούς, τους ανέργους κ.ά.

Οι κάτοικοι της περιοχής να παλέψουν και να απαιτήσουν: Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εγκατασταθεί ένα σύγχρονο και ασφαλή δίκτυο ύδρευσης (αγωγούς, δεξαμενές κτλ.) για όλα τα χωριά”.