Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 09:03

Απομόνωση Σαμαρά από τον Μητσοτάκη με εξαίρεση από την κομματική πειθαρχία

 

Την απομόνωση του Αντώνη Σαμαρά εξαιρώντας τον από την κομματική πειθαρχία που θα ισχύσει για τους υπόλοιπους βουλευτές της Ν.Δ αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με το τρόπο αυτό επιδιώκεται να καταγραφεί στην κοινή γνώμη ότι ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να λέει ότι θέλει και να διαφοροποιείται όποτε νομίζει ενώ όποιος από τους βουλευτές δηλώνει φίλος του και τολμήσει να τον ακολουθήσει  θα υποστεί συνέπειες. Με τον τρόπο αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να κλείσουν το ζήτημα και να “νομιμοποιήσουν” τις διαφοροποιήσεις του πρώην πρωθυπουργού.  Την κομματική πειθαρχία στην ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία για το μεταναστευτικό ανακοίνωσε χθες για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, εξαιρώντας τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 

«Ο μόνος  βουλευτής της ΝΔ που είναι πρώην πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Για όλους τους υπόλοιπους είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία σε νομοσχέδια και τροπολογίες και θα ισχύσει σε αυτή την ψήφιση. Αυτονοήτως θα υπάρξει, ναι» δήλωσε ο κ. Μαρινάκης όταν ρωτήθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Δεν θυμάμαι πιο συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα σε πάρα πολλές σημαντικές μεταρρυθμίσεις» είπε σε άλλο σημείο των απαντήσεών του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.  Όπως είπε «είναι προφανές γιατί σε μια ΚΟ υπάρχει μια διαχρονική εξαίρεση για τους βουλευτές που είναι πρώην πρωθυπουργοί. Δεν υπάρχει καμία απομόνωση του κ. Σαμαρά».

Στο μεταξύ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παν. Νίκας σε συνομιλία του με δημοσιογράφο της «Ε» υπογράμμισε ότι «εύχεται στον πρωθυπουργό να μην πάθει από τον Σαμαρά ότι έπαθε ο πατέρας του το 1993».