Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2023 15:46

Καλαμάτα: Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για μισθούς συμβασιούχων

 

“Να επιστραφούν οι μισθοί των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου Καλαμάτας, που αδίκως παρακρατήθηκαν”, ζητεί η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι “στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11/12, θέσαμε με μορφή ερώτησης το ζήτημα των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ και των αποδοχών τους. Πρόκειται για 34 εργαζόμενους οι οποίοι προσέφυγαν στην δικαιοσύνη, απαιτώντας σταθερή και μόνιμη δουλειά, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Με προσωρινή διαταγή και μέχρι την συζήτηση του κρινόμενου αιτήματος, το δικαστήριο διατάσσει τον Δήμο Καλαμάτας να απασχολεί τους εργαζόμενους, καταβάλλοντας τους τις νόμιμες αποδοχές. Νόμιμες αποδοχές στον δήμο δεν είναι άλλες εκτός από αυτές που ορίζονται στο ενιαίο μισθολόγιο, σύμφωνα με την ειδικότητα του καθενός.

Τον πρώτο μήνα πληρώθηκαν με βάση το ενιαίο μισθολόγιο και το δεύτερο μήνα τους πλήρωσαν με βάση τις αποδοχές του ΟΑΕΔ, παρακρατώντας τους και τα χρήματα που είχαν πάρει «παραπάνω» στην πρώτη μισθοδοσία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ενόψει γιορτών να πάρουν πετσοκομμένη μισθοδοσία. Μάλιστα όλα αυτά, χωρίς καμία συζήτηση και χωρίς καμία ειδοποίηση από τη πλευρά της δημοτικής αρχής.

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ήταν «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Σε αντίθεση με την δημοτική αρχή πού προωθεί και εφαρμόζει ελαστικές μορφές εργασίας, η πάγια θέση μας είναι οι σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας, καθώς και η κατοχύρωση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων”.

Η Λαϊκή Συσπείρωσης του Δήμου Καλαμάτας καλεί τη δημοτική αρχή “να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σεβόμενη και την δικαστική απόφαση” και το σωματείο εργαζομένων “να πάρει θέση και να στηρίξει τους εργαζόμενους”.