Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 11:04

"Εξοπλισμός 3 εκατ. παραμένει στα υπόγεια του Παναρκαδικού" καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τη διαχείριση του υψηλής τεχνολογίας ιατρικού εξοπλισμού που απαξιώνεται αποθηκευμένος και αναξιοποίητος στα υπόγεια του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας κατέθεσε την 28-11-2013 σχετική για το θέμα εξώδικη πρόσκληση προς τις διοικήσεις του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Η χρήση του εξοπλισμού από το έμπειρο ειδικευμένο προσωπικού του Νοσοκομείου, θα προσέφερε στους ασθενείς αναγκαίες, υψηλής εξειδίκευσης και αξίας εργαστηριακές εξετάσεις, ιατρικές υπηρεσίες και επεμβάσεις. Σήμερα, οι ασθενείς είτε στερούνται παντελώς αυτές τις υπηρεσίες, η αναγκάζονται να μετακινηθούν σε δημόσια νοσοκομεία ή ιδιωτικά θεραπευτήρια άλλων πόλεων για να εξυπηρετηθούν και υποβάλλονται σε καθυστερήσεις με πιθανή επιδείνωση της κατάστασής τους, ταλαιπωρίες, και σημαντικά έξοδα για τους ίδιους και τους συνοδούς τους.

Ο εξοπλισμός αξίας τριών εκατομμυρίων ευρώ αγοράστηκε το 2009 στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου 2000 – 2006. Η νομιμότητα των διαδικασιών του διαγωνισμού και η κατακύρωσή του ερευνάται από τη δικαιοσύνη και ελεγκτικούς φορείς του δημοσίου.

Ο βουλευτής Κώστας Ζαχαριάς θέτει προς τα αρμόδια Υπουργεία σειρά ερωτημάτων για την αποθήκευση και απαξίωση του ιατρικού εξοπλισμού, για την ανάγκη προμήθειας μηχανημάτων που κρίνονται απαραίτητα από τα επιστημονικά όργανα του Νοσοκομείου, για την μέχρι τώρα πορεία και τα αποτελέσματα των ερευνών και των ελέγχων της νομιμότητας της προμήθειας του εξοπλισμού από τη Δικαιοσύνη και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας. Ζητά επίσης την κατάθεση όλων των εγγράφων των σχετικών με την προκήρυξη και την κατακύρωση του διαγωνισμού προμήθειας και τα αποτελέσματα των ελέγχων για τη νομιμότητα των διαδικασιών.

Σήμερα, με τις αποφάσεις της μνημονικής κυβέρνησης οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας διαλύονται και βαθαίνει η υγειονομική φτώχεια των πολιτών με πρόσχημα το "νοικοκύρεμα" και την εξοικονόμηση πόρων. Με την σκανδαλώδη διαχείριση του αποθηκευμένου ιατρικού εξοπλισμού στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, οι ασθενείς στερούνται υπηρεσίες και εξωθούνται στον ιδιωτικό τομέα υγείας μακριά από τον τόπο μας και το Νοσοκομείο ζημιώνεται και οι υπεύθυνοι παραμένουν άφαντοι και ατιμώρητοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, καλεί την τοπική κοινωνία, τους κοινωνικούς φορείς, τους ενεργούς πολίτες, το λαό μας, να ζητήσουν πλήρη διαφάνεια και πληροφόρηση, να μη επιτρέψουν κατασπατάληση του δημόσιου πλούτου, να διεκδικήσουν δωρεάν, ισότιμη και αξιόπιστη καθολική πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ