Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 14:23

Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας ΚΚΕ: Κάλεσμα στην ομιλία Κουτσούμπα στην Καλαμάτα

Kάλεσμα συμμετοχής του κόσμου στην εκδήλωση που οργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ, με ομιλητή τον γ.γ. της ΚΕ του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα, την Τετάρτη 6 Μαρτίου στην Καλαμάτα, στις 7 το απόγευμα, στο κλειστό γυμναστήριο της Τέντας, απηύθυναν χθες τοπικά στελέχη, σε συνέντευξη Τύπου.

Τίτλος της εκδήλωσης είναι “Αντιπολίτευση υπάρχει και δυναμώνει, με πιο δυνατό ΚΚΕ, μπροστά στους αγώνες”.

Ο γραμματέας της ΤΕ Μεσσηνίας Θοδωρής Μπολέτης δήλωσε ότι “απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε λαϊκό άνθρωπο: Που προβληματίζεται από την σημερινή κατάσταση και το κλίμα συναίνεσης των κομμάτων της υποτιθεμένης αντιπολίτευσης με την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του κεφαλαίου. Που οργίζεται από τις εξελίξεις, ζητώντας μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια, αυξήσεις σε μισθούς, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ζωής, σύγχρονη δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία. Που μπορεί να μην συμφωνεί σε όλα με το ΚΚΕ, να έχει επιφυλάξεις ή και ενστάσεις, όμως αναγνωρίζει τη σταθερότητα, τη συνέπεια, την ανιδιοτέλεια, την πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ για την ενδυνάμωση των λαϊκών αγώνων”.

Ο δικηγόρος Αντώνης Κατσάς, αφού αναφέρθηκε στις πρόσφατες μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις, παρατήρησε ότι “αυτός ο ενωτικός και μαχητικός αγώνας εκτός από την μαζικότητά του, είχε και ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Γίνεται καθαρό σιγά - σιγά ότι διαμορφώνονται οι συνθήκες για την δημιουργία ενός ισχυρού αντιπολιτευτικού στην κυβέρνηση πόλου. Εχει η κυβέρνηση και η Ν.Δ. αντίπαλο. Έχει ισχυρή αντιπολίτευση και αυτή την κάνει κυρίως ο ίδιος  ο λαός στους δρόμους του αγώνα. Το ΚΚΕ  όπως είχε υποσχεθεί, βρίσκεται εκεί, σταθερά  στην πρώτη γραμμή και αυτούς τους αγώνες τους «φέρνει» και μέσα στην Βουλή και την Ευρωβουλή με τις παρεμβάσεις του”.

Εκτίμησε, επίσης, ότι “έχουν συμφέρον να συμπαραταχθούν τώρα με το ΚΚΕ και όσοι προοδευτικοί άνθρωποι έδωσαν στις βουλευτικές εκλογές μια τελευταία ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.  Το ίδιο ισχύει και για όλους εκείνους που έδωσαν με μισή καρδιά την ψήφο τους στη ΝΔ, στη λογική του «μικρότερου κακού» και τώρα βιώνουν τα αποτελέσματα”.

Ο Παναγιώτης Μερτίκας, μέλος της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, κατήγγειλε ως ΤΕ “την αποστολή φρεγάτας και προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στην εμπόλεμη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας, που εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα και τον ελληνικό λαό στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τους πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ”. Και κάλεσε τον λαό της Μεσσηνίας να συμμετάσχει μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Μεσσηνίας του κόμματος, την άλλη Δευτέρα, 11 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, έξω από το παλιό Δημαρχείο. Εκεί θα μιλήσει το μέλος της Γραμματείας της Κ.Ε. Δημήτρης Τζαβάρας.