Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 22:50

Ομιλία Κώστα Τσουκαλά στην Καλαμάτα

 

Η χώρα σπαταλά τις δυνατότητές της σημείωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς, μιλώντας σε συγκέντρωση φίλων του το Σάββατο το βράδυ στην Καλαμάτα, τονίζοντας ότι χρειάζεται πολιτική αλλαγή.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε για τις μεγάλες προκλήσεις της Ε.Ε. τα επόμενα χρόνια και αναφέρθηκε διεξοδικά στο δημογραφικό, που αφορά όλη τη «γερασμένη Ευρώπη» και απαιτεί ενιαία  πολιτική αντιμετώπιση. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα της ασφάλειας και της άμυνας το οποίο, όπως τόνισε, θα πρέπει να το δει εντελώς διαφορετικά η ηγεσία της Ε.Ε.

 Ο Κώστας Τσουκαλάς επισήμανε ότι τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης διανέμονται με άδικο τρόπο  στη χώρα μας και ενισχύουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό κατά των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.  Η οικονομία της χώρας βρίσκεται ουσιαστικά σε σπιράλ ύφεσης και η κατάσταση θυμίζει όλο και περισσότερα τα χρόνια πριν από τη χρεοκοπία του 2009. Ζήτησε, τέλος, την ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι είναι το κόμμα που έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, τονίζοντας ότι δεν θέλουμε να βγούμε δεύτεροι για να μείνουμε δεύτεροι αλλά για να ανέβουμε το σκαλί που θα μας επιτρέψει να αποτελέσουμε την αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας.

O Κώστας Δημητρίου Τσουκαλάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται από την Γορτυνία Αρκαδίας, την Ιτέα Φωκίδας και την Κωνσταντινούπολη. Αποφοίτησε το 2008 από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 2010 που ίδρυσε το προσωπικό του  δικηγορικό γραφείο και έχει χειριστεί τα τελευταία έτη εκατοντάδες υποθέσεις όλων των φασμάτων του δικαίου. Είναι μαχόμενος δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Έχει ειδικευθεί στο εργατικό δίκαιο, στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό δίκαιο, όπως και στο Τραπεζικό Δίκαιο με επίκεντρο την ρύθμιση οφειλών (δικαστικά και εξωδικαστικά).