Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 18:10

Ομιλία Κουτουμάνου στο Χανδρινού

“Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη, είναι εγγύηση ώστε την επόμενη μέρα ο εργαζόμενος λαός, η νεολαία να παλέψει από καλύτερες θέσεις απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική της Ε.Ε. και την αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, που με τη συναίνεση των άλλων κομμάτων, βάζουν διαρκώς σε περιπέτειες τη ζωή του λαού”: Αυτό σημείωσε ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, σε ομιλία του στο Χανδρινού.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι “σε μια περίοδο κρίσιμων εξελίξεων, με ένταση των πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή, με εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτές τις συγκρούσεις, με επιδείνωση του λαϊκού εισοδήματος και συνολικά των δικαιωμάτων του λαού, πρέπει να καταδικαστεί η πολιτική που θυσιάζει διαρκώς τις λαϊκές ανάγκες για τα κέρδη των λίγων. Γιατί όλα τα υπόλοιπα κόμματα συμφωνούν στην πάση θυσία εμπλοκή της χώρας μας στις ΝΑΤΟϊκές αποστολές εκτός συνόρων, που «γεννούν» μεγάλους κινδύνους. Γιατί όλοι μαζί πίνουν νερό στο όνομα της «πράσινης» ανάπτυξης, του χρηματιστηρίου ενέργειας κ.α. που εκτοξεύουν την ακρίβεια στο ρεύμα και στα άλλα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης. Μάλιστα, είναι όλοι τους τόσο προκλητικά με τα κέρδη, που σκέφτονται λόγω της «υπερπαραγωγής» ρεύματος από Α.Π.Ε. να νομοθετήσουν «χωματερές» ρεύματος για να πετιέται το «πλεονάζον» ρεύμα στα σκουπίδια και να κρατιέται η τιμή του ψηλά”.

Καταλήγοντας, ο Ν. Κουτουμάνος είπε ότι “γι’ αυτά και άλλα τόσα ο λαός πρέπει να μαυρίσει αυτή την πολιτική. Να δυναμώσει το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που με συνέπεια αποκαλύπτει τον πραγματικό χαρακτήρα της ιμπεριαλιστικής – αντιλαϊκής Ε.Ε. και πρωταγωνιστεί στον αγώνα για να σπάσει τα δεσμά της ο λαός”.