Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 15:15

Επίσκεψη Φαραντούρη στην Καλαμάτα: “Κρίσιμη η μάχη των ευρωεκλογών για την χώρα”

Την άποψη ότι “είναι πάρα πολύ κρίσιμη η μάχη των ευρωεκλογών για την χώρα, την Ευρώπη και για την καθημερινότητά μας”, επεσήμανε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νικόλας Φαραντούρης, πανεπιστημιακός καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου Ενέργειας, χθες σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο “Rex”.

Κι εξήγησε πως “κρίνεται όχι μόνο η τσέπη μας, η βιωσιμότητα των οικονομικών μας στοιχείων, οι δουλειές μας, κρίνεται και το μέλλον αυτού του τόπου”.

Ο Ν. Φαραντούρης εκτίμησε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος πόλος που μπορεί να αποτελέσει την άλλη πλευρά και να συνασπίσει γύρω του τις δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις του τόπου”.

Αφού παραδέχθηκε το νωπό εκλογικό αποτέλεσμα, έκανε λόγο για ασυνέπεια, ανακολουθία και ραγδαία φθορά της κυβέρνησης κι εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι “θα αλλάξει ρότα ο κόσμος κι ενδεχομένως αυτοί που ψήφισαν Ν.Δ.,να ανακρούσουν πρύμνα όταν συνειδητοποιήσουν ότι δε εργάζεται για το ευρύτερο συμφέρον, αλλά γα πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα”.

Μίλησε για την ακροδεξιά, τον φασισμό και τον ναζισμό “που υπάρχει δίπλα μας, είναι η σκιά πάνω από την Ευρώπη” και παρατήρησε πως αυτά που έκαναν σε ανθρώπους διαφορετικούς, δεν πρέπει να επαναληφθούν στην Ευρώπη.Επικρίνοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρατήρησε ότι “η ακρίβεια και το κόστος δεν είναι εισαγόμενα, είναι ελληνικό φαινόμενο και οφείλεται στην κυβέρνηση”.

Ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε νομοθετική πρόταση για την καταπολέμηση της ακρίβειας και του κόστους ζωής και διαβεβαίωσε ότι αυτή θα φθάσει σε κάθε γειτονιά. Μίλησε για ανώτατο περιθώριο κέρδους στις εταιρείες ενέργειας, για παρέμβαση στην αγορά για να προστατεύσουμε τους μικρομεσαίους, για φορολόγηση των τα δισεκατομμυρίων των μεγάλων επιχειρήσεων και των τραπεζών,τη μείωση των φόρων, για ελέγχους στα καρτέλ κι εποπτεία του κράτους.
Ο Ν. Φαραντούρης έκανε λόγο για αλλεργία της κυβέρνησης στους ελέγχους της Ευρώπης, για κουκούλωμα της υπόθεσης των υποκλοπών, για απόπειρα συγκάλυψης στο έγκλημα των Τεμπών, για παραβίαση της δημοκρατικής αρχής με απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης με την παράνομη διαρροή προσωπικών δεδομένων, για “απίστευτα πράγματα που μας διασύρουν διεθνώς”.

Νωρίτερα, το πρωί είχε επισκεφθεί το Νοσοκομείο και την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας και παρατήρησε πως “δεν επιτρέπεται ένα τέτοιο νοσοκομείο, όπως της Καλαμάτας, να έχει τέτοιες ελλείψεις, να μην βρίσκουν ραντεβού για οφθαλμίατρο στην Καλαμάτα το 2024”.

Τον υποψήφιο ευρωβουλευτή προλόγισαν ο συντονιστής της Ν.Ε. Μεσσηνίας Μανώλης Μάκαρης και η Βασιλική Ράλλη, μέλος της Ν.Ε., μαθήτρια του - φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Γ.Σ.