Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 07:53

Μπάχαλο στη ΝΔ από την κόντρα Νίκα - Μαντά

Γράφτηκε από την

 

 

 

Διαστάσεις παίρνει πλέον η κόντρα του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και τους συνεργάτες του ακόμη και από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Ο "πόλεμος" που άνοιξε με αφορμή τις συνεχείς απεντάξεις ώριμων έργων του Δήμου Καλαμάτας από το ΕΣΠΑ, αλλά και τη σθεναρή αντίδραση του κ. Νίκα σε σοβαρές πλευρές της υπόθεσης διαχείρισης σκουπιδιών, συνεχίστηκε με την υπόθεση της μετεγκατάστασης των τσιγγάνων από την Αγία Τριάδα στην Μπιρμπίτα.

 

Οι δημόσιες τοποθετήσεις του αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του κ. Νίκα, ο οποίος τον κάλεσε να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας. Στην οποία, όπως είναι γνωστό, συμμετέχουν 3 εκ των αντιδημάρχων του δήμου οι οποίοι προφανώς βρίσκονται με την πλευρά του δημάρχου. Η συνέχεια ήρθε με δήλωση του κ. Μαντά και το κλίμα στους κόλπους του κόμματος γίνεται βαρύ.

Το θέμα έχει φθάσει έως τα κεντρικά του κόμματος στη Συγγρού και το μήνυμα που φέρεται να στέλνεται, είναι να τα βρουν δήμαρχος και περιφερειάρχης. Στα τοπικά στελέχη της Ν.Δ. επικρατεί δυσφορία και προβληματισμός, καθώς βλέπουν να μην πέφτουν οι τόνοι, αλλά αντίθετα στην κόντρα που φουντώνει εμπλέκονται και πρωτοκλασάτα στελέχη του νομού, όπως ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Π. Μαντάς, που ως αντιπεριφερειάρχης έχει ταχθεί στο πλευρό Τατούλη, μάλιστα σε θέμα (τσιγγάνοι) που δεν είναι και της αρμοδιότητάς του. Από την άλλη πλευρά τρεις αντιδήμαρχοι του Νίκα - στενοί συνεργάτες του (Καραγιάννης, Μπούχαλης, Γιαννόπουλος) που υλοποιούν και στηρίζουν την πολιτική του στο δήμο, είναι μέλη της ΝΟΔΕ.

Αντιδρώντας στην επίθεση που του εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. και αντιπεριφερειάρχης Π. Μαντάς στο κανάλι Best, το βράδυ της Παρασκευής, αμέσως μετά τη σύσκεψη για τους τσιγγάνους στην Αγία Τριάδα, στο γραφείο του εισαγγελέα Καλαμάτας, ο δήμαρχος Π. Νίκας σημείωσε σε δήλωσή του: «Καλώ τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. Περικλή Μαντά να παραιτηθεί από τη θέση του για την αναίτια επίθεση που μου εξαπέλυσε, που εξαπέλυσε στο δήμαρχο Καλαμάτας, χθες το βράδυ στο Best. Και καλώ το λαό της Ν.Δ. στη Μεσσηνία να τον αποδοκιμάσει. Πρέπει να αποφασίσει ο κ. Μαντάς ποιο κοστούμι θα φοράει: Αυτό του προέδρου της ΝΟΔΕ ή εκείνο του αντιπεριφερειάρχη. Ο κ. Μαντάς συμμετείχε στη σύσκεψη για τους τσιγγάνους και δεν είπε σχεδόν τίποτα. Και πήγε το βράδυ στο κανάλι και μου εξαπέλυσε επίθεση. Εγώ δεν κάνω προσωπικές επιθέσεις. Εκφράζω τη διαφωνία μου με πολιτικούς όρους».

 

Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΑΝΤΑΣ

Ο κ. Μαντάς λίγες ώρες αργότερα έκανε δήλωση στην οποία αναφέρει τα εξής: «Εκφράζω τη λύπη και τον προβληματισμό μου για τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα. Η δική μου παρέμβαση έθεσε σε πραγματική βάση τη λύση του προβλήματος, με την σωστή απόφαση απομάκρυνσης των Ρομά από την Αγ. Τριάδα, στο πλαίσιο των όσων άλλωστε αποφασίστηκαν και ξεκαθαρίστηκαν στην τελευταία σύσκεψη. Η ευθύνη για την υλοποίηση της παραπάνω ενέργειας, ανήκει αποκλειστικά στο Δήμο Καλαμάτας.

Μου προκαλεί έκπληξη και πολλά ερωτηματικά, η έκκληση συνεργασίας και σεβασμού στη θεσμική εκπροσώπηση του καθενός, την οποία δημόσια απηύθυνα, να τυγχάνει της δυσαρέσκειας του δημάρχου Καλαμάτας. 

Ο δήμαρχος οφείλει επιτέλους, να σεβαστεί το ρόλο του καθενός μας, να σταματήσει να "βαπτίζει" πολιτική, την προσωπική του σύγκρουση με τον περιφερειάρχη και να σταματήσει τις προσπάθειες εμπλοκής και άλλων σε αυτή την αντιπαράθεση.

 

Στην κρίσιμη περίοδο που περνά η πατρίδα μας, οι αψιμαχίες και οι εγωισμοί δεν απασχολούν τους πολίτες οι οποίοι απαιτούν τη συνεργασία όλων για το καλό του τόπου μας».