Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014 12:44

Η Χρυσή Αυγή Καλαμάτας για τον Αμερικάνο, που έκανε ρεπορτάζ και στα γραφεία της

Απάντηση στο θέμα, που ανέδειξε η huffingtonpost.gr (δείτε εδώ) και παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες και η "Ε" (δείτε εδώ) σχετικά με έναν Αμερικάνο δημοσιογράφο, ο οποίος υποδύθηκε τον εθνικιστή για να κάνει ρεπορτάζ για τη λειτουργία της Χρυσής Αυγής και ο οποίος φέρεται να επισκέφθηκε μεταξύ άλλων τα γραφεία του κόμματος σε Καλαμάτα και Γύθειο, εξέδωσε η Τοπική Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η απάντηση:

"Έγινε '' χρυσαυγίτης για να κάνει ρεπορτάζ". Τον τίτλο αυτό στο πρωτοσέλιδο της χρησιμοποίησε η εφημερίδα της Καλαμάτας ''ελευθερία'' για να αναφερθεί στο ''ρεπορτάζ'' του Αμερικανού Alexander Clap. Πιασάρικος τίτλος και από ότι φαίνεται ίσως και να πέτυχε το σκοπό για να πουληθούν καμιά δεκαριά φύλλα παραπάνω. Πέρα από τις παραφιλολογίες και την δημοσιογραφία εντυπωσιασμού που επικράτησε όχι μόνο στα τοπικά όπως φαίνεται αλλά και στα πανελλαδικά ΜΜΕ, το ρεπορτάζ του Αμερικανού τουρίστα ΚΛΑΠ, απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα.

1ον - Ο ''συμπαθέστατος'' τουρίστας μας συστήθηκε ως μαθητής που μελετά την Αρχαία Ελλάδα και μας ρωτούσε μέρη που θα μπορούσε να επισκεφτεί στη Μεσσηνία.

2ον- Το γεγονός ότι έκατσε 30 λεπτά στα γραφεία μας, δεν τον έκαναν Χρυσαυγίτη όπως λέει, ή όπως θέλουν να λένε τα ΜΜΕ.

3ον - Τον ενδιέφερε πολύ να μάθει τι συμβολίζει ο αρχαιοελληνικός Μαίανδρος και εμείς του εξηγήσαμε, όπως θα εξηγούσαμε το ίδιο σε κάθε ανιστόρητο που θα επισκεπτόταν τα γραφεία μας.

4ον - Διαβάσαμε το αυθεντικό ρεπορτάζ του ΚΛΑΠ από την επίσημη ιστοσελίδα και όχι από τις αναδημοσιευμένες σάλτσες των καθεστωτικών ΜΜΕ και καταλάβαμε όπως κάθε νοήμον άνθρωπος ότι ο τουρίστας ΚΛΑΠ, έγραψε το ''ρεπορτάζ'' αναπαράγοντας τις χρυσαυγιάδες που απλά παίζουν στα μπομπολικά ΜΜΕ όλο αυτόν τον καιρό, γεγονός που φαίνεται από το σημείο που η "ιστορία" του παίρνει τροπή "θρίλερ", αφού κάποιος σηκώνει ένα τηλέφωνο και αυτός αρχίζει να τρέχει, "παίρνοντας τρία διαφορετικά ταξί για να γυρίσει σπίτι", όπως χαρακτηριστικά γράφει.

5ον- Ποιος θα τον ήξερε τον κλάπ ή ποιος θα ασχολιόταν μαζί του αν δεν έγραφε και αυτός κάτι για την Χρυσή Αυγή. Πολλά είναι άλλωστε τα παραδείγματα ''καλλιτεχνών'' που δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους και έγιναν γνωστοί μετά από δηλώσεις μίσους τόσο για την Χρυσή Αυγή όσο και για απλούς ψηφοφόρους, με αμοιβή την προώθηση τους από το σύστημα . Μία ίδια περίπτωση είναι και ο ΚΛΑΠ, ένας δημοσιογράφος που δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του πέρασε από την ανωνυμία στην επωνυμία έστω και για λίγες μέρες.

6ον- Κλείνοντας θα θέλαμε να πούμε στον τουρίστα κλάπ ότι πρίν γίνει χρυσαυγίτης για να κάνει ρεπορτάζ, καλό θα είναι να μάθει να είναι πρώτα ρεπόρτερ γιατί από ότι φαίνεται το ρεπορτάζ του το έκανε στον καναπέ μεταφράζοντας τις Χρυσαυγιάδες των δελτίων των 8".