Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 21:58

Ηττα των μνημονιακών δυνάμεων ζητούν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες

"Η ήττα κυβέρνησης και μνημονιακών δυνάμεων θα είναι βαρύτατη", τόνισε απόψε στην Καλαμάτα ο γενικός γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννης Μοίρας. Και κάλεσε τους Μεσσήνιους να ψηφίσουν τους ΑΝΕΛ, γιατί «θα είναι το αναγκαίο καλό σε μια κυβέρνηση πέρα και έξω από τα μνημόνια».

 

Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Μοίρας παρατήρησε ότι οι ΑΝΕΛ διασφαλίζουν την είσοδό τους στη Βουλή και διεκδικούν ισχυρή λαϊκή ψήφο. Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει όχι μόνο πρωτιά, αλλά και ένα προβάδισμα που θα προκαλέσει αρνητική έκπληξη στη Ν.Δ. Ανέφερε ότι η ψήφος στη Ν.Δ. είναι χαμένη και, επικρίνοντας δριμύτατα τον Αντώνη Σαμαρά, σταμάτησε να μιλάει για Ν.Δ., αλλά για το κόμμα του Αντ. Σαμαρά - λέγοντας πως πρόκειται «για πολιτικό εξάμβλωμα με ακροδεξιές τάσεις». Παρατήρησε ότι «ο Αντ. Σαμαράς είχε κάνει ένα πρώτο κακό ρίχνοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ένα δεύτερο ψηφίζοντας Στεφανόπουλο για Πρόεδρο Δημοκρατίας το 1995 και τώρα αλλοίωσε την ιδεολογική μορφή της Ν.Δ. με Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη και είναι υπεύθυνος για την απόλυτη κοινωνική και οικονομική καταστροφή της Ελλάδας».

Ο γ.γ. των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για εκστρατεία τρομολαγνίας και χαρακτήρισε απόλυτο ψέμα το Grexit. Επεσήμανε ότι «οι Σαμαράς - Βενιζέλος - Παπανδρέου είναι υπεύθυνοι για τα 2 εκατομμύρια ανέργους, για το ότι 1 στις 3 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο και για τις 8.000 αυτοκτονίες».

Δήλωσε ακόμη ότι «οι ΑΝΕΛ στοχεύουν να είναι εγγυητές, ρυθμιστές μιας κυβέρνησης που θα μας οδηγήσει έξω από τα μνημόνια. Με κόκκινες γραμμές αδιαπραγμάτευτες, που δε θα κάνει εκπτώσεις σε εθνικά θέματα και εξωτερική πολιτική, σε ζητήματα παράνομης μετανάστευσης και σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας».

Ανέφερε ότι οι ΑΝΕΛ είναι «κίνημα πολιτών, όχι κόμμα πελατών, κολλητών και τζακιών», και παρουσιάζοντας τους υποψήφιους βουλευτές στη Μεσσηνία είπε πως «οι συνδυασμοί μας αποτελούνται από αυθεντικούς εκπροσώπους της κοινωνίας και όχι από επαγγελματίες, καριερίστες πολιτικούς».

 

Γ.Σ.