Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 08:14

Βορίδης από τη Μεσσηνία: "Η Ν.Δ. εγγυάται σταθερή κυβέρνηση"

Η Ν.Δ. εγγυάται σταθερή κυβέρνηση και αλλαγή πορείας, παρατήρησε χθες στην Καλαμάτα ο πρώην υπουργός Μάκης Βορίδης.

Επικεφαλής κλιμακίου της Ν.Δ. που πραγματοποίησε περιοδεία σε Πύλο και Καλαμάτα, σε συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, ο κ. Βορίδης διευκρίνισε ότι η Ν.Δ. έχει αποδείξει πως μπορεί να κάνει κυβερνητικές συνεργασίες, καθώς έχει συνεργαστεί με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να εξηγήσει τη στρατηγική συμμαχιών του κι εκτίμησε πως δεν θα επαρκούν οι ΑΝΕΛ για να συγκροτήσει κυβέρνηση. Χαρακτήρισε εκτός λογικής την επιδίωξή του για αυτοδυναμία κι έκανε λόγο για κίνδυνο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ «να μας ξανασύρει σε ακυβερνησία».

Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι «η Μεσσηνία θα έχει το προνόμιο να δει το Μεσσήνιο πρωθυπουργό να δικαιώνεται ταχύτερα από οποιονδήποτε άλλον για τις επιλογές του». Είπε πως «έχει εμπειρία ο λαός από το 7μηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, είδε πού κατέληξαν οι μεγαλοστομίες». Παρατήρησε ότι η χώρα μας βρέθηκε με ένα τρίτο μνημόνιο και με νέο δανεισμό και «από κει που είχαμε γυρίσει στη μικρή ανάπτυξη, περάσαμε σε διορθωμένο προϋπολογισμό, ύφεση 2% με 5% και ανάγκη να επιβάλουμε νέες φορολογίες».

Αφού επέκρινε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, δήλωσε πως παραβιάζει ανοιχτές θύρες, «όταν λέω ότι απέτυχε η κυβέρνηση Τσίπρα και το κόστος της αποτυχίας έχει αποτυπωθεί στο μνημόνιο, μετά την "περήφανη" διαπραγμάτευση». Εκανε λόγο για την ανάγκη μεγέθυνσης της οικονομίας, της ανάπτυξης και της μείωσης της ανεργίας και για πολιτικές που δεν έχουν σχέση με τα μνημόνια, όπως είναι για τη μετανάστευση, την εγκληματικότητα και την παιδεία. Κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι: α) Δημιούργησε τεράστιες μεταναστευτικές ροές με τη δήλωση πως θα χορηγήσει ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους μετανάστες μπουν στη χώρα. β) Επικίνδυνοι εγκληματίες αποφυλακίζονται για λόγους ιδεοληψίας. γ) Αλλαξε το νόμο για τα ΑΕΙ και επέβαλε φόρο στα φροντιστήρια.

 

ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ

Το κλιμάκιο της Ν.Δ. με επικεφαλής τον τέως υπουργό Μάκη Βορίδη που πραγματοποίησε περιοδεία στη Μεσσηνία, υποδέχθηκε χθες το πρωί ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο τέως υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο τέως βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας και αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, «ο δήμαρχος τους ενημέρωσε για τους σημαντικούς τομείς στην περιοχή, που αφορούν την παραγωγή και τον τουρισμό, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα στήριξης και ανασυγκρότησής τους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις αξιόλογες προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων για ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Επιπλέον, μίλησε για τη σημαντική συμβολή στη δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης που δημιούργησε στο δήμο αλλά και στη χώρα ο πρώην πρωθυπουργός και συνδημότης μας Αντώνης Σαμαράς.

Γ.Σ.