Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015 08:29

Μνημόνιο ή Λαϊκή Ενότητα το δίλημμα του Λαφαζάνη από την Καλαμάτα

«Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι μνημόνιο ή Λαϊκή Ενότητα», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας χθες το βράδυ σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Και επεσήμανε πως «έχουμε στόχο να γκρεμίσουμε το μνημονιακό τείχος».

Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι «το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει την ακύρωση όλων των μνημονίων, τη διακοπή αποπληρωμής του χρέους και τη διαγραφή του, τη στήριξη μισθών και συντάξεων, τον τερματισμό της λιτότητας και της φορολεηλασίας στα μικρομεσαία εισοδήματα, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ για όλα τα φυσικά πρόσωπα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μηδενικό ή μονοψήφιο ΦΠΑ για όλα τα είδη πλην τα υπερπολυτελείας, ακύρωση των αντιαγροτικών μέτρων του τρίτου μνημονίου, εθνικοποίηση των τραπεζών, σεισάχθεια στα ιδιωτικά χρέη, τερματισμό των ιδιωτικοποιήσεων και της εθνικής υποτέλειας, σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».

Χαρακτήρισε την Ευρωζώνη «γερμανική οικονομική και κοινωνική φυλακή», ενώ για τη δραχμή και το ότι τους αποκαλούν δραχμιστές παρατήρησε ότι «δεν έχουμε φετίχ το νόμισμα· άλλοι έχουν θρησκεία το ευρώ και είναι έτοιμοι να θυσιάσουν στο όνομά του τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό».

Απαντώντας στις κατηγορίες περί διάσπασης και δραπέτευσης, που απηύθυνε στη Λαϊκή Ενότητα ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Λαφαζάνης είπε πως «ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του διέσπασαν τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι εμείς που στηρίζαμε τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτός που δραπέτευσε και πέρασε στην απέναντι μνημονιακή όχθη, και όχι εμείς που μένουμε προσηλωμένοι στους αντιμνημονιακούς στόχους μας. Είναι εντυπωσιακό ότι τώρα ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε από το τρίτο μνημόνιο ως αναγκαίο κακό, στο τρίτο μνημόνιο ως λύση στα προβλήματα της χώρας, όπως αναφέρει τώρα σε συνέντευξή του στα "Νέα" της Παρασκευής. Και μη χειρότερα. Ο νεομνημονιακός κατήφορος μοιάζει να μην έχει τέλος».

Αναφερόμενος στο πραγματικό δίλημμα των εκλογών, όπως είπε, σημείωσε ότι «τη Δευτέρα των εκλογών τα διλήμματα της προεκλογικής περιόδου, του τύπου "Τσίπρας ή Μεϊμαράκης", πάνε περίπατο. Στη χώρα θα υπάρχει συγκυβέρνηση της πεντακομματικής μνημονιακής παρέας με στυλοβάτες τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και με σκοπό να εφαρμόσει το τρίτο ληστρικό μνημόνιο. Πολύ πιθανό Τσίπρας και Μεϊμαράκης που διεκδικούν τώρα την πρωθυπουργία στο γερμανικό προτεκτοράτο που λέγεται Ελλάδα, να μείνουν στον άσο και να καταστούν τα εξαπτέρυγα ενός συναινετικού πρωθυπουργού. Η Ελλάδα της πεντακομματικής μνημονιακής συναίνεσης οδεύει σε πραγματικό εφιάλτη».

Ο Π. Λαφαζάνης παρατήρησε ακόμη πως «τον εφιάλτη των μνημονίων μπορεί να τον ανακόψει μόνο η Λαϊκή Ενότητα. Μόνο τη Λαϊκή Ενότητα τρέμουν τα ευρωπαϊκά και τα εγχώρια κατεστημένα, και μόνο τη δύναμή της φοβούνται. Αν η Λαϊκή Ενότητα βγει ισχυρή από τις κάλπες, Μέρκελ, Σόιμπλε, Γιούνκερ, Ντάισελμπλουμ και η παρέα τους θα χάσουν το χαμόγελό τους. Γιατί θα ξέρουν ότι σχεδόν “τσάμπα” κατάφεραν να βάλουν στο χέρι και τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, μαζί με τα άλλα μνημονιακά κόμματα. Γιατί θα ξέρουν ότι η δυναμική της Λαϊκής Ενότητας γρήγορα θα εμποδίσει και θα ακυρώσει τη μνημονιακή παγερή τάξη της εξόντωσης και της αιχμαλωσίας που ετοιμάζουν να παρατείνουν μετεκλογικά, εσαεί και ακώλυτα στη χώρα μας».

Ο πρόεδρος της ΛΑΕ στάθηκε στη μεγάλη σημασία της νεολαίας και τάχθηκε κατά της αποχής, λέγοντας: «Η Λαϊκή Ενότητα ως μέτωπο αριστερών προοδευτικών δυνάμεων φιλοδοξεί να αναδειχθεί πρώτα απ' όλα σε ένα σύγχρονο μέτωπο που θα εκφράσει και θα αγκαλιάσει τη νεολαία και τις ελπίδες της. Μόνο αν η νεολαία βγει μπροστά, αγωνιστικά και πρωτοπόρα, θα μπορέσει η χώρα να δει με αισιοδοξία το μέλλον. Η Λαϊκή Ενότητα ισχυρή με τη νεολαία στην πρώτη γραμμή, μπορεί να ακυρώσει τα μνημόνια. Η νεολαία καλείται να μετάσχει μαζικά στις εκλογές. Η αποχή θα συνιστά πισώπλατη μαχαιριά στα συμφέροντά της και το μέλλον του τόπου. Αποχή σημαίνει λιτότητα και μνημόνια».

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι υποψήφιοι βουλευτές Θανάσης Πετράκος και Ελενα Ψαρρέα. Ο κ. Πετράκος ζήτησε ψήφο στη ΛΑΕ για να βρει δικαίωση το μεγάλο "όχι" του λαού και παρατήρησε πως υπάρχει άλλος δρόμος, ο δρόμος του αγώνα και της αξιοπρέπειας. Η κ. Ψαρρέα επεσήμανε ότι τα μνημόνια ακυρώνουν και τη δημοκρατία - και εκτίμησε πως η κοινωνία δε θα υπογράψει την εξαθλίωσή της, δε θα γίνει συνένοχος στο έγκλημα.