Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015 08:16

Με ολονύχτιες καραμπόλες η 5η έδρα της Μεσσηνίας στη Χρυσή Αυγή

Ξημερώματα της Δευτέρας και μετά από πολλές καραμπόλες η πέμπτη έδρα της Μεσσηνίας κατέληξε στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση. Την έδρα έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ και έτσι δεν εκλέχτηκε ο τέταρτος στη λίστα Αλέξης Χαρίτσης.

Με το ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκαν οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας. Με τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.

Πριν καταλήξει οριστικά η 5η έδρα στο Δημήτρη Κουκούτση "έκανε βόλτες" μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα. Αρχικά και μέχρι τα μεσάνυχτα η Χρυσή Αυγή έβγαζε έδρες στη Λακωνία και στην Κορινθία. Ομως την προσπέρασε η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) και έτσι έχασε τις έδρες σε αυτούς τους δύο νόμους και την πήρε στη Μεσσηνία. Ομως στις 3.15 το πρωί η έδρα της Χρυσής Αυγής μετακόμισε από τη Μεσσηνία αρχικώς στην Αιτωλοακαρνανία και στη συνέχεια στη Μαγνησία. Στις 3.30 το πρωί (όταν ξεκίνησε η εκτύπωση της "Ε") η Χρυσή Αυγή δεν είχε έδρα στη Μεσσηνία αλλά λίγη ώρα αργότερα ο Δημήτρης Κουκούτσης έγινε βουλευτής μέσω Αχαΐας. Συγκεκριμένα στην Αχαΐα το Ποτάμι πήρε την τελευταία από τις 11 έδρες του και την έχασε η Χρυσή Αυγή. Με τον ίδιο τρόπο η Χρυσή Αυγή αν και είχε περισσότερες ψήφους από τη Μεσσηνία δεν εξέλεξε βουλευτή στη Β’ Θεσσαλονίκης, στη Λάρισα και στις Σέρρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στους τρεις αυτούς νομούς καθώς και στην Αχαΐα είχε εκλεγεί χρυσαυγίτης βουλευτής τον Ιανουάριο. Στις προχθεσινές όμως εκλογές πήραν τις 4 έδρες τα μικρότερα κόμματα από την Χρυσή Αυγή και έτσι μετά από όλες αυτές τις καραμπόλες εκλέχτηκε βουλευτής ο Δημήτρης Κουκούτσης.