Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 13:23

Επίθεση Θεοχαρόπουλου από την Καλαμάτα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατήγγειλε χθες το μεσημέρι από την Καλαμάτα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες το πρωί στο ξενοδοχείο "Εlektra", ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε πως είναι πολύ έντονος ο προβληματισμός για την οικονομική και πολιτική κατάσταση στη χώρα. "Η Δημοκρατική Συμπαράταξη πιστεύει πως χρειάζεται ένα νέο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, που αφορά όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων. Δυστυχώς σήμερα η αναπαλαιωμένη κυβέρνηση συνεχίζει μια πολιτική που δεν δίνει λύσεις. Τα μέτρα υπερφορολόγησης έρχεται το ένα μετά το άλλο, δεν γίνονται εξυγιαντικές παρεμβάσεις. Εχουν έρθει νομοσχέδια με τη μορφή του επείγοντος και του κατεπείγοντος, γεγονός που δεν τιμά κανέναν. Τα μέτρα για τους αγρότες θα πλήξουν την περιφέρεια. Καταργείται η επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης στα πετρελαιοειδή, τριπλασιάζονται οι ασφαλιστικές εισφορές. Ολα αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν κατανοεί τα προβλήματα. Το ίδιο γίνεται σε όλους τους τομείς και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τις πιο κακές πελατειακές πρακτικές της ΝΔ. Δημιουργεί ένα κράτος που δεν σέβεται τις ανεξάρτητες αρχές" τόνισε ο ίδιος, δίνοντας το παράδειγμα πως και στην παιδεία καταργούνται τα υπηρεσιακά συμβούλια. 

Με τη σειρά της η πρώην βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οπισθοχωρήσει 100% σε όλες του τις δεσμεύσεις και ότι τελικά έφερε το χειρότερο, το πιο επαχθές μνημόνιο που θα οδηγήσει τις παραγωγικές τάξεις και ειδικά τους αγρότες σε εξαθλίωση.

Τέλος ο Γιάννης Χριστόπουλος στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως "τα ψέματα τελείωσαν" και πως είναι η ώρα ο προοδευτικός κόσμος να σχηματίσει μια ενιαία στρατηγική και να στηρίξει την πρόταση που θα τον βγάλει από το αδιέξοδο. 

Γ.Σαρ.